Sarah Kerrigan

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Sarah Kerrigan a kitalált StarCraft univerzum egy szereplője.

Sarah Kerrigan
Adatok
Faj terran
Nem
Csoportosulás Korhal fiai
Foglalkozás Terran Szellem
Életerőpontok 250
Méret Kicsi
Alap földi támadás 30+1/fejlesztés
Alap légi támadás 30+1/fejlesztés
Alap páncélzat 3
Hatótáv 7
Látótávolság 11
Újratámadás 22

Szerepe a játékban[szerkesztés]

Terran nő, 26 éves. A korhal Fiainak Parancsnokhelyettese Raynor parancsnok barátja aki magát okolja Kerrigen elvesztéséért. (A történet kezdetekor.) Zerg. A raj új ura. Immáron a Pengék királynője néven. (A történet közepétől.)

Története[szerkesztés]

A konföderációs Szellem-programba gyermekként került, és Kerrigannek sohasem adatott meg a normális élet lehetősége. A neurális felkészítő kezelések, amelyeket lappangó pszichikus erőinek tompítására és csillapítására használtak, a fiatal lányt visszahúzódóvá és befelé fordulóvá tették. Arra kényszerülvén, hogy konföderációs urainak számtalan ellenségét megölje, Kerrigant végül egy sor alattomos, a konföderációs kormány által vezettet kísérletnek vetették alá. Egy távoli terran előőrs elleni rajtaütés során Arcturus Mengsk felfedezte és megmentette a lányt a konföderációs tudósoktól. A konföderáció mindkettejük életét tönkretette és a férfinak egyszerű dolog volt meggyőzni a fiatal nőt, hogy félelmetes harci képességeit állítsa az ő ügyének szolgálataiba. A már Kerrigannel megerősödött Mengsk az egyik zergek elleni csatában feláldozta Kerrigant a győzelem érdekében és így Kerrigan a Zergek fogságába került.

A Központi Tudat felismerve Kerrigan óriási pszionikus erejét a saját céljaira akarta használni a nőt, ezért egy bonyolult folyamaton keresztül Zerggé alakította a lányt. A fertőzött Kerrigan engedelmeskedve a Központi Tudatnak győzelmeket arat a Terranok és a Protossok felett is. A Broodwarban Kerrigan legyőzi Jim Raynor, Arturus Mengsk és Zeratul seregeit is. A cselekmény befejezése az, hogy Zeratult nem öli meg hanem elengedi. Ő lesz a Zerg faj új vezetője és a Pengék Királynője cím birtokosa. Évekkel később a Starcraft II történetében Jim Raynor és terran csapata komoly invázióba veszik a zergek és Kerrigan otthonául szolgáló Char bolygót, és egy Xel'Naga artifact (műalkotás) segítségével az egész bolygót megtisztítják a zergektől. Szerencsésen Kerrigan is megtisztul az overmind (központi tudat) által a testén keltett "elváltozásoktól", gonoszságtól. A jelenlegi történet végén Jim és Tychus egy csapat terran gyalogossal behatolnak a szétégett búvóhelyébe. Jim örömmel tapasztalja, hogy Kerrigan visszanyerte normális emberi formáját, de Tychus - Arcturus Mengsk parancsára - szabadulása érdekében megölné a szegény lányt. Raynor az utolsó pillanatban arcon lövi Tychust és megmenti Kerrigant a biztos és immár értelmetlen haláltól.

A Heart of the Swarm kiegészítő elején újra szellemként találkozunk vele később ismét a Pengék királynője lesz.