Salusinszky András

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Salusinszky András
2016 augusztusában Juhász István András felvétele
2016 augusztusában
Juhász István András felvétele
Született 1978. december 17. (41 éves)
Budapest
Nemzetisége magyar
Foglalkozása Nyelvtanár, felnőttképzési és oktatási szakértő
A Wikimédia Commons tartalmaz Salusinszky András témájú médiaállományokat.

Salusinszky András (Budapest, 1978. december 17.) nyelvtanár, felnőttképzési szakértő, a Studio Italia Olasz Nyelvi és Idegenforgalmi Központ, a Külkereskedelmi Oktatási és Továbbképző Központ és a Budapesti Zsidó Hitközség Külkereskedelmi Szakgimnázium igazgatója, 2014-ig a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke, 2015-től alelnöke.

Életrajza[szerkesztés]

Apja dr. Salusinszky Gábor olasz nyelvtanár, nyelvpedagógus, nagyapja dr. Salusinszky István (19181984), gazdasági vezető, a római magyar kereskedelmi kirendeltség vezetője (19581963), a Magyar Külkereskedelmi Bank vezérigazgatója (19641980).

Tekintettel családi hagyományaira, már gyerekkorától kezdve az olasz nyelvvel foglalkozik. Tanulmányait Budapesten, Rómában és Triesztben végezte. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezte, ahol 2003-ban szerezte meg olasz tanári szakos diplomáját. Egyetemi évei alatt 1999-ben kezdett kézbesítőként dolgozni az apja által alapított és vezetett Studio Italia-ban, ahol az évek során mindegyik munkakörben hosszabb-rövidebb ideig dolgozott, módszeresen megismerve az intézményt és annak fejlesztési potenciáljait. Munkájának számos eredménye van, többek között a Studio Italia Olasz Könyvesbolt terjesztői hálózatának kialakítása, a Studio Italia Olasz Utazási Iroda beindítása, és tevékenységért felelős vezetőként szakmai irányítása. Aktív kapcsolatot ápol a magyar-olasz gazdasági kapcsolatok szereplőivel, a relációban működő vegyesvállalatokkal.

2009 óta a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara Képzési Bizottságának elnöke, mely minőségében a legfontosabb feladata a munkaerő az olasz–magyar munkaerőpiac elvárásainak megfelelő képzése. 2011 novemberében a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) elnökévé választotta.

Források[szerkesztés]