Sablonvita:Tömegközlekedés hu

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Úgy tudom, Pécsett is terveznek villamosvonalat újra. A városok miért nem ábécésorrendben vannak? Buszok miért nincsenek benne, túl sok lenne úgy? – Award-star-silver-3d.pngAlenshaAward-star-silver-3d.png sms 2009. szeptember 14., 19:03 (CEST)

Debrecennél jót vigyorogtam, hogy az egyetlen villamosuk cikke a villamoshálózat :) Miskolcnál két villamos van, de így se láttam értelmét külön cikket csinálni neki, ne linkeljük be ide az összefoglaló tömegközlekedés cikket? – Award-star-silver-3d.pngAlenshaAward-star-silver-3d.png sms 2009. szeptember 14., 19:02 (CEST)

Ezenkívül a zárójelesnél nem teljesen tiszta, hogy most van villamos azokban a városokban és csak Trianon miatt kerültek zárójelbe, vagy teljesen megszűnt a villamos? – Award-star-silver-3d.pngAlenshaAward-star-silver-3d.png sms 2009. szeptember 14., 19:04 (CEST)

átszem a nyiregyházi villmost[szerkesztés]

a tervezet villmosok hoz mert halotam a rádióban hogy van róla szóhogy viszályták de persze másik utvonlon amit megszüntetek

"megszünt" villamoshálozatok, mai Magyarországon kívül[szerkesztés]

Ez az egész sablon a "megszünt" hálózatokkal kimondottan... hülyeség. Sajnálom ennyire lebecsülni ezt a cikket, de sajnos erre mást nem tudok mondani.

Nagyvárad (mai nap Oradea) továbra ís rendelkezik villamoshálózattal, az egyetlen "ULF"-tipusú villamosok Bécsen kívül ott futnak.

Kassa (Kosice) városban ís létezik egy villamosrendszer. Azért ís ismert, mert van egy ág az US-Steel acélmüvekhez, amit egy nagy számú, "Rx" (például R2)-el számozott vonalakkal van ellátva.

Miközben Pozsonyban a Bécs-Pozsony villamosvonal az 1. világháború után megszünt, egy méter-nyomtávú villamoshálózat továbra ís létezik.

Ha már ezeket a "Nagy-Magyarországi" városokat emlitjük, miért hadjunk ki más városokat, mint pl. Temesvár, Arad, Eszék, vagy még talán Zágráb ís. És akkor még be kell számittani a tényleg megszünt villamoshálózatokat ís, amelyek valamikor volt-magyar területen üzemeltek... – 2001:8003:4E4F:6400:E533:DA44:A90D:2DC8 (vita) 2019. július 9., 18:09 (CEST)