Sablonvita:Kezdőlap kiemelt cikkei/2014-37-2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Westerplatte védőinek emlékműve
Westerplatte védőinek emlékműve

A Lengyelországi hadjárat szócikknek a kezdőlapi Kiemelt rovatba jelölése a 2014-37-2 helyre, vagyis a 37. hét második felére szeptember 11-től – szeptember 14-ig.

A hat éven át tartó második világháború Európában a lengyelországi hadjárattal kezdődött, a lengyelországi hadjárat pedig 1939. szeptember 1-jén a Westerplattei csatával, azzal, hogy a német haditengerészeti erők megtámadták Danzig Szabad Város (ma Gdańsk) kikötőjében a lengyel Katonai Tranzit Raktárat (Wojskowa Składnica Tranzytowa, WST) a Westerplatte-félszigeten.

A Lengyelország elleni inváziót, megszállását és felosztását a hitleri Harmadik Birodalom és a sztálini Szovjetunió az 1939. augusztus 23-án megkötött Molotov–Ribbentrop-paktum és az azt kiegészítő titkos záradék szerint összehangoltan hajtották végre. A szeptember 1-jén indított hitleri német támadás szeptember 17-én egészült ki a sztálini szovjet invázióval.

Ezért javasoljuk a kettő közötti szeptember 11. és 14. közti időszakaszt. A javasolt két kép pedig mind tartalmilag, mind látványilag kiegészíti egymás, mondhatni a kettő egy pár. --*feridiák vita 2014. augusztus 17., 23:01 (CEST)

Symbol oppose vote.svg ellenzem, a szócikken akkora forráskérő virít, mint ide Makó. Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2014. szeptember 4., 10:28 (CEST)

Kell ide ilyen hosszú szöveg? Teljesen szétfeszíti a Kezdőlapot. A mellette levő Tudtad-e rovatban nagyobb az üres fehér terület, mint a szöveggel megírt rész. Kicsit tömöríteni kellene. --Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2014. szeptember 11., 15:26 (CEST)

@*feridiák: Botrányosnak tartom, hogy mégis kiment ez mint "legszebb cikkeink egyike", miközben ott virít a tetején a forráskérő. Jó lenne, ha a jövőben nem jelölnénk a Wikipédia legkiemeltebb helyére olyan csillagos cikket, amivel probléma van. Xiaolong Chinese black dragon.svg Üzenő 2014. szeptember 14., 21:38 (CEST)