Sablonvita:Diadokhosz

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Üdv. Egy kérdés: milyen kritérium alapján kerültek ide a nevek (és mi indokolja a sablon kettéosztását)? Ennél talán több név is felmerülhetne. Az enwikin nem is csináltak diadokhoszsablont, csak Nagy Sándor hadvezérei sablont. – Korovioff vita 2009. január 5., 17:09 (CET)

A felső sor tagjai elég egyértelműek szerintem: ők azok, akik a főszereplői voltak az Alexandrosz utáni harcoknak (Perdikkasz, Kraterosz és Antipatrosz), és önálló monarchiákat alapítottak (a többi). A többiek a kisebb jelentőségűek, akik nem tudtak önállósodni. (Utóbbi lista nem teljes, de bővítésének nincs akadálya.) De természetesen belenyúlhatsz, és az esetleges ellenérveket is örömmel fogadom a konstruktív vita reményében, az enwiki meg tegyen, ahogy neki jólesik :).– Μάθη Ευεργέτης Νικάτωρ Vita 2009. január 5., 17:21 (CET)

Javaslom, hogy ha szétbontjuk két részre, akkor jelöljük meg, melyik rész kiket tartalmaz. Hozzá lehetne még tenni pl. Arrhidaioszt stb. Az enwiki nem etalon, ez rendben van, de időnként segítséget nyújthat. Pl. ha megnézi az ember az itt látható sablont, akkor felmerülhet kérdésként, mi legyen a Nagy Sándor halála utáni satrapákkal, akik valamilyen módon mind a saját pecsenyéjüket sütögették és jelentős részben egymás kezétől hulltak, mint ahogy ezt az Antigenészt például élve sütötte meg Antigonosz.– Korovioff vita 2009. január 5., 18:15 (CET)

Az angol sablont elrettentően nagynak és komplexnek találom, de a szétbontás alapját megjelölni nem lenne ostobaság, főleg, ha bővíttetik a névsor. – Μάθη Ευεργέτης Νικάτωρ Vita 2009. január 6., 19:09 (CET)