Sablon:LangSwitch

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Használati útmutató

Ez a sablon más nyelvek támogatására készült, a felület nyelvétől függő szövegeket jelenít meg (pl. ha valaki nem tud magyarul, és angolra állította a felület nyelvét, akkor az angol szöveget jeleníti meg, ha meg van adva).

Kötelező paraméter[szerkesztés]

en - az angol nyelvű szöveg, alapértelmezett, amennyiben az adott felületnyelvhez nincs beállítva más

Erősen ajánlott paraméter[szerkesztés]

hu - különben a magyar felületen is angol szöveg fog megjelenni…

Opcionális paraméterek[szerkesztés]

  • lang – ha azt szeretnéd, hogy mégse függjön a felületnyelvtől az eredmény. Akkor van értelme, ha (esetleg üres) paraméterként várod a nyelvet egy másik sablonban, különben semmi szükség erre a sablonra, simán az eredményt is be lehetne írni…
  • de, fr… – egyéb nyelvek

Használata[szerkesztés]

{{LangSwitch
|en=example
|hu=példa
}}

Eredménye: példa (felületváltáshoz használd a lap alján lévő linkeket, a saját nyelvre a "sablon" vagy "olvasás" gombra kattintva tudsz visszaváltani)

Műszaki háttér[szerkesztés]

Ez a sablon a MediaWiki:lang felületüzeneten és annak fordításain alapul (hacsak nincs megadva a lang paraméter), így csak azokkal a nyelvekkel működik, amikhez létre van hozva a fordítás. Ha az általad használni kívánt nyelvhez még nincs fordítás, kérd a létrehozását az adminisztrátorok üzenőfalán! A lap tartalmának pontosan meg kell egyeznie az allap nevével (pl. a MediaWiki:lang/en tartalma en).

Kapcsolódó sablonok[szerkesztés]

{{commons:LangSwitch}}(?)

Angol felület / English interface