Sablon:Cikkbox/doc

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a sablon a fenti cikkboxot jeleníti meg, a segítségével kész vázlatból, a cikksémából elindulva lehet új cikket létrehozni. Ha a {{cikkbox}} beillesztésekor a paramétert nem adtuk meg, akkor egy általános cikkbox jön létre, és a mintát a sablon:cikkséma-bármely határozza meg, ami egy általános vázlat a WP:FELÉP-nek megfelelően. Más vázlatok a Kategória:Cikksémákból választhatók.

A cikkboxban előbb meg kell adni a létrehozandó cikk címét, ettől kattinthatóvá válik a nyomógomb. A kattintás után a cikk szerkesztése nyitott szerkesztőablakkal indul el. A vázlat a szerkesztőablakba automatikusan előre betöltődik (preload). De ha a cikk már létezne, akkor nem íródik felül a vázlattal, egyszerűen továbbszerkeszthető.

A cikksémákat, azaz a vázlatokat a Kategória:Cikksémák sorolja fel. A témakört a sablon neve mutatja, ez „sablon:cikkséma-” utáni rész.

Kötelező paraméterek[szerkesztés]

-

Opcionális paraméterek[szerkesztés]

  • témakör=az új cikk témaköre, és egyben a cikkséma sablon nevének „sablon:cikkséma-” utáni része. (A cikkséma sablonok gyűjteménye: Kategória:Cikksémák)

Számozott paraméterként:

  • 1=témakör

Használata[szerkesztés]

Másolható minták:


{{cikkbox|tudós}}

{{cikkbox|témakör=tudós}}

Kipróbálható:


Általános cikkbox, ami a WP:FELÉP-nek megfelelő szerkezetet tölti be a szerkesztőablakba:

{{cikkbox}}

Kipróbálható:

Kapcsolódó lapok[szerkesztés]