Ryan Ross

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Ryan Ross
Ryan ross.jpg
Életrajzi adatok
Születési név George Ryan Ross III
Született 1986. augusztus 30. (31 éves)
Las Vegas
Származás Las Vegas, Nevada
Iskolái University of Nevada
Pályafutás
Aktív évek 2005–2009
Együttes Panic! at the Disco, The Young Veins
Hangszer Gitár
Tevékenység
  • gitáros
  • énekes-dalszerző
  • énekes
Kiadók Fueled by Ramen
Decaydance Records

Ryan Ross weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Ryan Ross témájú médiaállományokat.

George Ryan Ross III (született: 1986. augusztus 30., Summerlin, Nevada) a Panic! at the Disco szólógitárosa és háttérénekese. Az együttes A Fever You Can't Sweat Out című bemutatkozó albumának dalszövegeit is ő írta.

Élete[szerkesztés]

George Ryan Ross a nevadai Las Vegasban született és nőtt fel. Gyerekkorában ismerkedett meg Spencer Smith-szel (a Panic! at the Disco dobosa). Las Vegasban járt középiskolába (Atolic School), majd egyetemre (University of Nevada, Las Vegas). Utóbbit egy szemeszter után abbahagyta, hogy a zenére koncentrálhasson.

Apja az Amerikai Haditengerészetnél szolgált, és harcolt a vietnámi háborúban. 2006. július 28-án halt meg. A Panic! at the Disco A Fever You Can't Sweat Out című bemutatkozó albumán két szám is az ő alkoholizmusáról szól: a Camisado és a Nails for Breakfast, Tacks for Snacks. "Nem álltam közel az apámhoz." – mondja Ross. "Nem tetszett neki, ahogy az életemet alakítom." Az album ez idáig 1,5 millió példányban kelt el világszerte.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Az anyukája még kicsi korában meghalt.
  • Tudja magáról hogy "túl" vékony
  • 2009 nyarán ő és Jon Walker kiléptek a bandából. Azt nyilatkozta, neki és Brendonnak teljesen más elképzelései voltak a banda jövőjéről. Brendon és Spencer elfogadta döntésüket, mai napig jóban vannak. Ryan és Jon ezután alakított egy bandát, a The Young Veinst.
  • Barátnői közé tartozik Jac Vanek (2006), Keltie Colleen (2006-09), és hírbe hozták Kate Marievel, aki rávezette a drogokra és az alkoholra, de erről pontos információ nem derült ki.

Zenei pályafutása[szerkesztés]

Ryan 12 éves volt, amikor szüleitől egy gitárt kapott karácsonyra. Néhány évig a Pet Salamander nevű zenekarban játszott Spencerrel, főleg blink-182 feldolgozásokat, amiken Ryan énekelt.

Később bevették basszusgitárosnak Spencer egyik iskolatársát, Brent Wilsont. Brendon Urie eredetileg háttérénekesként csatlakozott volna, de miután meghallgatták, egyhangúlag úgy döntöttek, hogy ő legyen az énekes, Ryan pedig maradt háttérénekes és szólógitáros. Jelenleg zongora- és énekleckéket vesz. Van egy gitárszólója a The Take Over, The Breaks Over című számban a Fall Out Boy Infinity on High című albumán. Híres arról, hogy a fellépéseiken mindenféle mintákkal – villámokkal, denevérekkel, madarakkal – festi ki az arcát.

További információk[szerkesztés]