Rufus (Kim Possible)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Rufus egy fiktív karakter a Kim Possible című animációs sorozatban. Igazából egy csupasz vakondpatkány, és Ron Stoppable háziállata.

Rufusról[szerkesztés]

Ron és Rufus elválaszthatatlanok, Rufus állandóan gazdája zsebében tartózkodik. Rufus és Ron hasonló személyiséggel és érdeklődési körrel bír (például a Bueno Nacho imádata vagy videó játékok), Rufus gyakran utánozza Ron tetteit, érzéseit, kifejezéseit. Rágcsáló létére, igen értelmes, nem egy alkalommal mentette már ki Kimet és Ront a bajból. Ugyanakkor rendkívül ügyes, Ron gyakran használja őt elromlott készülékek javítására. Fogai erősek, még egyes fémeket is át tud rágni velük. Sőt, Rufus szakképzett a harctudományok terén is, és Majom Kung Fu erőkkel is rendelkezik, akárcsak Ron – és persze jobban is használja azokat.

Rufus a sorozat egyetlen nem-emberi állata, aki emberekhez hasonlatos viselkedést mutat. Bizonyos fokig képes is emberi beszédre, bár ez főleg csak pár szó mormolásából áll, de "rágcsálói fecsegéssel" beszél. Ron és néha Kim is megérti a beszédét (nyilvánvalóan Ron képes kommunikálni más állatokkal; egy tevékenység, amit nem gyakran folytat a legtöbb állat iránt érzett félelme miatt).


Rufust Ron 12 évesen szerezte, amikor a szülei végre megengedték neki, hogy legyen háziállata; egy feltétellel: ne legyen rajta szőr, mert apja allergiás rá. Ron a rágcsáló barátját egy Smarty Mart üzletben vette meg. Óvodás korában kitalált képzeletbeli barátja után adta neki a Rufus nevet. Ron vadul ragaszkodik Rufus egészségének és jóllétének fenntartásához, s a több mint 430 előírást tartalmazó „Rufus-gondozási útmutató” szabályait kell ennek érdekében követni.

Rufus, az epizódokban látottak alapján, nagyobb intelligenciával, hőmérséklet tűréssel, és hosszabb élettel rendelkezik, és sokkal többet eszik a valódi vakondpatkányoknál. Többször is mutatják, ahogy fájdalmat érez, noha a valódi vakondpatkányok ilyet nem tesznek (persze lehet, hogy csak Ron reakcióit utánozza).

Rufusnak van egy saját dala is, The Naked Mole Rap, azaz a „Csupasz Vakondpatkány Rap” (bár magát a dalt Ron énekli). Azonban egy másik dal sokkal többet jelent neki, mégpedig az „Aludj el, Rufus”, mely lényegében egy altatódal. Ennek hatására Rufus azonnal megnyugszik és el is alszik.

Az A Sitch in Time című filmben Rufusnak nagy számú leszármazottja szerepel, egy alternatív jövőből, amiből arra lehet következtetni, hogy Rufus nemzhette (vagy klónozhatta) őket valahogyan. Az egyik Lilo & Stitch-epizódban pedig Rufust Jumba Jookiba egy időre összetéveszti a 607-es kísérlettel.

Rufus eredeti hangja Nancy Cartwright.