Ttugoun annjong

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Rockin' on Heaven's Door szócikkből átirányítva)
Ttugoun annjong
(뜨거운안녕)
2013-as dél-koreai film

A Phoenix Band a filmben
A Phoenix Band a filmben
RendezőNam Thekszu
ProducerCsong Hjejong
Cshö Giszop
Műfajfilmdráma
ForgatókönyvíróNam Thekszu
I Nanjong
Kim Unjong
FőszerepbenI Honggi
Pek Csinhi
ZeneI Dzsinhi
Gyártás
GyártóHong Film
Soo Film
Ország Dél-Korea
Nyelvkoreai
Játékidő100 perc
Forgalmazás
Forgalmazó9ers Entertainment
Bemutató2013, május 30.[1]
Korhatár12
További információk
SablonWikidataSegítség

A Ttugoun annjong (hangul: 뜨거운안녕, RR: Ddeugeoun Annyeong?; angol címén Rockin’ on Heaven’s Door, alternatív címén: Passionate Goodbye) 2013-ban bemutatott dél-koreai filmdráma I Honggi és Pek Csinhi főszereplésével, mely egy halálos betegeket ápoló otthonban önkénteskedő K-pop-idolról szól.[2] A filmet Szingapúrban is bemutatták.[3]

Történet[szerkesztés]

Cshungi nagyképű és önfejű popsztár, aki állandóan bajba keveredik. Egy éjszakai klubban történt verekedést követően a bíróság közmunkára ítéli a fiatal énekest, amit egy halálos betegeket ápoló otthonban kell letöltenie. A fiú maga is mély sebeket hordoz, miután édesanyja súlyos betegségben hunyt el. Az eleinte tartózkodó és pökhendi Cshungi lassan megkedveli a betegeket, ahogy megismeri az életüket és a gondjaikat. Az otthont hamarosan be kell zárni, mert nincs pénz a fenntartására, ezért a betegek házi együttese, a Phoenix Band úgy dönt, jelentkezik egy televíziós tehetségkutató versenyre. Csakhogy a feltétel a saját dal, ők pedig nem zenészek, ezért megkérik Cshungit, adjon nekik dalt és segítsen felkészülni a meghallgatásra. Cshungi eleinte csak azért megy bele, hogy lerövidíthesse a büntetését, azonban gyakorlás közben rájön, mit is akar csinálni igazából, és jelleme is megváltozik. Miután az eredeti együttes minden tagja távozik az élők sorából, Cshungi újra és újra létrehozza a Phoenix Bandet az otthon újabb lakóiból, és segít nekik a zenén keresztül megtalálni az álmaikat haláluk előtt.

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Rockin’ on Heaven’s Door (2013). KOFIC. (Hozzáférés: 2014. április 4.)
  2. Sunwoo, Carla: Not all is grim when the reaper pays a visit. Korea JoongAng Daily, 2013. május 24. (Hozzáférés: 2013. május 25.)
  3. VID + PICS: FT Island's Lee Hong Ki's reel roles just like real life. The Straits Times, 2013. augusztus 20. [2014. április 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. április 5.)