Renault Trafic

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Renault Trafic
Renault Trafic front 20080106.jpg
Gyártó
Előző Renault Estafette
A Wikimédia Commons tartalmaz Renault Trafic témájú médiaállományokat.

Közepes méretű, dinamikus, gazdaságos üzemeltetést lehetővé tevő, strapabíró napi használatra tervezett gépjármű, közel 3 tonna össztömegű áruszállító- és 9 személyes kisbusz változatokban, többféle hosszal és terhelhetőséggel. A furgonok rakodótere maximálisan 6 köbméter, amelyben egy praktikus rekesz is található, ami lehetővé teszi a hosszabb tárgyak berakodását, így akár 4,15 m hosszúságú tárgyak is szállíthatóak. A padlólemezes alváz egyedi felépítményeket tesz lehetővé.

A kisbuszok rendkívül praktikus helykihasználásúak, a hátsó ülések is megerősített oldaltartásúak és megfelelő lábhelyet biztosítanak. Még 9 ülés mögött is van egy köbméternyi pakolóhely, ülésdöntéssel pedig 2,5 köbmétert tölthetünk meg, és még mindig hatan utazhatunk. Öt méter alatti hosszával a legtöbb szabványos parkolóhelyen elfér.

A Renault évek óta Európa első számú kishaszonjármű értékesítője. Ez a Trafic méretosztályát is jelentő 3,5 tonna alatti szegmens vezetését jelenti. Az alapfelszereltség részét képezi a megerősített karosszéria, a programozott frontlégzsákok, ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontok a kisbuszokban, ESC menetstabilizátor és emelkedőn elindulást segítő rendszer.

Népszerű a 9 személyes kisbuszváltozat

Ha zsebünkben tartjuk az Automata Renault Kártyát, könnyedén nyithatjuk-zárhatjuk az ajtókat és gombnyomásra beindíthatjuk a motort. Utasterében 14 praktikusan kialakított rakodóhely áll az autóban ülők rendelkezésére – a legnagyobb, 54 literes rekeszben a nagyobb tárgyak is kényelmesen elhelyezhetők. Népszerű a 'Mobil iroda’ kialakítás, ahol elöl a középső, harmadik ülést lehajtva egy forgatható irattartó, valamint alatta egy laptoptartó található.

Motorjai számos olyan technológiai megoldást alkalmaznak, amelyeket a motortervező mérnökök a Forma 1-ben szerzett több évtizednyi tapasztalat alapján fejlesztettek ki. A speciális, professzionális igényeket is kielégítő 95-145 lóerős turbódízel motorok megfelelnek az Euro 6 kibocsátási normának.

Számos gyári tartozék rendelhető hozzá: többek között faburkolat a raktérben, belső galéria, kitámasztó retesz, csomagrögzítő háló, LED-es raktérvilágítás, tolatókamera, vonóhorog.

Elődje után sokan választják a friss dizájnnal felvértezett modern Trafic furgonokat is.
A Renault márka az általa kifejezetten a vállalkozások támogatására létrehozott Renault Pro+ szakértői központokban díjmentes egyedi megoldásokat ajánl.

Az Apple iOS és Android platformú telefonokra elérhető, rendkívül praktikus és sokoldalú R&Go alkalmazásnak köszönhetően az okostelefon és a Renault TRAFIC funkciói is elérhetők néhány pillanat alatt.

A Renault Trafic első helyezett lett a 2015-ös Év Haszongépjárműve választáson.