Rejtélyek városa

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Rejtélyek Városa
(Invasion)
Műfaj Sci-fi, Dráma

Alkotó Shaun Cassidy
Főszereplő Lásd lentebb
Zeneszerző Jon Ehrlich

Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Évadok 1
Epizódok22
Gyártás
Részenkénti játékidő 40-45 perc
Forgalmazó Warner Bros. Television
Sugárzás
Eredeti adó ABC, RTL Klub
Eredeti sugárzás2005. október 21.2006. május 17.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Rejtélyek városa (eredeti címén Invasion) egy amerikai sci-fi sorozat, mely egy kisváros lakóiról szól, akiknek el kellett szenvedniük egy nagy erejű hurrikán tombolását. De a történet csak ez után kezd bonyolódni. A helyi vadőr (Russel) lánya, Rose furcsa fényekre lesz figyelmes a vízhez érve. Russel úgy gondolja, hogy valamelyik vezeték sült, ki, de sógora, Dave másként gondolja: szerinte idegenek lepték el a várost, és a katonaság csak elterelésként hivatkozik a hurrikánra. Az idegeneket EBE-nek extraterresztikus biológiai egyedeknek nevezi el. A hurrikán tombolása közben eltűnt emberek nagy része megkerül, de szinte mindannyiukra a vízpart közelében bukkannak rá, meztelenül. Ezek az emberek már csak árnyékaik hajdani önmaguknak, és ezt ők is érzik. Ekkor veszi kezdetét a nyomozás, hogy kiderítsék, mi is történt valójában.

Helyszínek[szerkesztés]

A sorozat Florida déli csücskén található Homestead kisvárosában játszódik. A mellette fekvő nemzeti park neve pedig Everglades. Everglades egy 6,105 km²-en elterülő, kevés aljnövényzettel rendelkező, fával borított, mocsaras vidék.

Stáblista[szerkesztés]

 • Executive Producer
  • Shaun Cassidy
  • Thomas Schlamme
 • Producer
  • Robert D. Simon
 • Alkotó
  • Shaun Cassidy

Rendezők[szerkesztés]

Thomas Schlamme, Lawrence Trilling, Michael Dinner, Sergio Mimica-Gezzan, Rod Holcomb, Ernest Dickerson, Michael Nankin, Steve Shill, J. Miller Tobin, Bill Eagles, Harry Winer, Fred Toye, Bryan Spicer, Eric Laneuville

Írók[szerkesztés]

Shaun Cassidy, Becky Hartman Edwards, Juan Carlos Coto, Michael Berns, Michael Alaimo II, Julie Siege, Reed Steiner, Jill Blotevogel, J. Miller Tobin, Michael Foley, Charlie Craig

Katrina hurrikán[szerkesztés]

A sorozatban az egyik legfőbb elem a hurrikán megjelenése, mely egy csapásra megváltoztatja a kisváros körül zajló eseményeket. A Katrina 2005. augusztus 23-án jött létre a Bahama-szigeteknél, és észak Floridában eltűnt. Legnagyobb sebessége 280 km/h volt, és 75 milliárdos kárt okozott.

Szereplők[szerkesztés]

Név Színész Leírás
Russell Varon Eddie Cibrian Everglades vadőre, Kubában született, majd megszökött onnan, Amerikában telepedett le. Előző felesége Mariel volt, akitől azonban elvált, tőle két gyermeke született; Jesse és Rose. Második feleségével, Larkinnal éppen most várják első gyermeküket.
Larkin Groves Varon Lisa Sheridan A 7-es csatorna riportere, Russel felesége, akitől első gyermekét várja.
Tom Underlay seriff William Fichtner A helyi seriff, aki 10 éve egyedüli túlélője volt egy repülőgép-szerencsétlenségnek, akkori felesége, Grace a tragédiában meghalt. Jelenlegi házastársa Mariel, előző házasságából egy gyereke van, Kira.
Dave Groves Tyler Labine Larkin bátyja, aki összeesküvés-elméleteket gyárt, többnyire idegen lényekről. Egy blogot üzemeltet, melyben a hurrikán utáni rejtélyes dolgokat teszi közzé.
Jesse Varon Evan Peters Russel és Mariel fia, 15 éves.
Rose Varon Ariel Gade Russel és Mariel lánya, 7 éves.
Kira Underlay Alexis Dziena Tom 16 éves lánya, az anyja repülőgép szerencsétlenségben meghalt.
Mariel Underlay Kari Matchett Tom felesége, Russel exneje. Orvosként dolgozik egy helyi kórházban.
Mona Gomez Aisha Hinds Russel társa.
Lewis Sirk Nathan Baesel Tom seriffhelyettese, bal karját Irakban elvesztette.
Eli Szura James Frain Egykori CIA-ügynök, akit még Kubai jelenléte alatt ragadtak el a vízben élő lények, azóta pedig őket szolgálja.
Derek Culie Michael Mitchell Egy kamaszfiú, aki jó dieje szemet vetett Kirára.
Jeffrey Scanlon atya Ivar Brogger A város plébánosa.

Vetítések[szerkesztés]

Epizódok[szerkesztés]

Első évad 2005-2006[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!
# Epizód címe Amerikai premier Magyarországi bemutató
1x01 A Hurrikán (Pilot) 2005. szeptember 21. 2006. február 24.
Egy hurrikán söpör végig Everglades-en. Rose, macskáját keresve a víz közeléhez érve furcsa fényekre lesz figyelmes. Ezalatt Russel és Mariel összevesznek. Mariel egyedül indul haza a vihar alatt. Balesetet szenved, másnap a vízben találnak rá. Russel és Dave a vízben találnak egy testet. Ekkor Dave-t hirtelen megtámadja valami.
1x02 Átváltozók (Lights Out) 2005. szeptember 28. 2006. február 24.
A serif karantént rendel el, miközben megtalálják a város plébánosát a vízben. Egy másik helyen egy búvárra bukkannak, aki tele van sérülésekkel.
1x03 Valami van odabent (Watershed) 2005. október 5. 2006. március 3.
Russel a búvártól vett szövetmintát vizsgálja, míg Larkin megpróbálja kideríteni, hogy mit akar a katonaság a kisvárosban.
1x04 Járványveszély (Alpha Male) 2005. október 12. 2006. március 10.
Szökött majmok terjesztenek egy kórt. Ezért a városban karantént akarnak elrendelni. Russel ellene van és fellép az ügyben.
1x05 Farkastörvény (Unnatural Selection) 2005. október 19. 2006. március 17.
Larkin egy ismerőse révén bejut egy katonai bázisra, ahol tovább folytatja kutatásait. Ezalatt egy fura fickó betör egy raktárba, ahonnan fegyvert szerez.
1x06 A Vadászat (The Hunt) 2005. október 26. 2006. március 24.
Russel a vízre indul Jessyvel és Dave-el. Derek és Kira újra összejön, azonban a fiú végül Kira mostohaanyjába szeret bele.
1x07 Ellenséges viselkedés (Fish Story) 2005. november 9. 2006. március 31.
Larkin túléli a balesetet, majd stoppol. Felveszi egy furcsa alak, aki elviszi jó darabon. Állítása szerint a katonaságnak dolgozik és fontos információkat szállít. Eközben Mariel és Jessy között kisebb-nagyobb viták zajlanak.
1x08 A Fészek (The Cradle) 2005. november 16. 2006. április 7.
Russel egy csecsemőt talál háza előtt. Kideríti, hogy ki az anyja. Elviszi oda, de megdöbbenve veszi tudomásul, hogy az anyja, Christina nem emlékszik gyermekére. Christina anyósa felismeri, és DNS vizsgálatot akar készíttetni.
1x09 Látomás (The Dredge) 2005. november 23. 2006. április 14.
A tavat megmérgezte valami. Ezalatt Dave blogon keresztül üzen a nagyvilágnak. Ezért bemegy a túlélő csoport egyik gyűlésére is. Pár szót vált Mariel-el is. Mariel megkéri férjét vizsgálják meg a tavat. Találnak egy fiatal női holttestet. Russel egy krokodil gyomrában talál egy érdekes lényt.
1x10 Éjszakai látogatók (Origin of Species) 2005. november 30. 2006. április 21.
Dave-et elrabolják. A két rabló is szeretné kideríteni a tó titkát. A női holttestet is azonosítják. Tom egyik munkatársát elragadja az egyik vízben élő lény. Másnap a parton tér magához, csonk karja teljesen ép volt. Csodaként ítéli meg, de Tom rábeszéli, hogy a változás nem tenne jót. Döntenie kell.
1x11 Mi vagy ők (Us or Them) 2006. január 11. 2006. április 28.
Lewis kezd kételkedni Tomban. A gyűlés után a templom előtt a gyülekezet tagjai összevernek egy embert. Jessy találkozik egy furcsa lánnyal. Larkin Russel minden tiltakozása ellenére elviszi Tom-hoz a gyerekeket.
1x12 Erő (Power) 2006. január 18. 2006. május 5.
Tom elvitte a gyerekeket egy házhoz. Mariel Russellel van. A házba visszajön az áram és a telefon. Larkin aggódik, ezért elmegy Russel után. Russel két betörő után ered, az egyikkel összeverekedik. Másnap Tom visszaviszi a gyerekeket és úgy döntenek egyelőre Russelhez kerülnek.
1x13 Megváltás (Redemption) 2006. január 25. 2006. május 12.
Tomot meglövik, ezért kórházba kerül és megműtik. Látomások és visszaemlékezések formájában megismerhetjük Tom balesetének részleteit. Larkinnak riportot kell készítenie az ügyről. Nyilvánosságra akarja hozni az igazságot Tomról, de Russel ezt ellenzi.
1x14 Különös látogató (All God's Creatures) 2006. február 8. 2006. május 19.
Larkin észrevesz egy furcsa valamit a ház körül. Tom kijöhet a kórházból és megkezdi a nyomozást. Kideríti Lewis búvóhelyét, elmegy oda, de a lányát is ott találja. Eközben Dave elfogja a lényt, amit Larkin meglátott.
1x15 A búvóhely (The Nest) 2006. február 15. 2006. május 26.
Kira tudni akarja mi van a vízben, ezért elmegy a legközelebbi tóhoz. Ekkor találkozik Christinával és Derekkel. Felajánlják neki, hogy megmutatják, ők miben mások. Enged kíváncsiságának, de nem is sejti, ezzel milyen veszélyes helyzetbe sodorja magát. Ezalatt Russel és Mariel megdöbbentő felfedezést tesz.
1x16 Üldözés (The Fittest) 2006. március 8. 2006. június 2.
Russel és Tom latin-amerikai bevándorlókra talál, majd kiderül, hogy ők is hibridek. Ezalatt Christina fájásai egyre erősebbek. Kira felébred a kórházban.
1x17 Túszejtés (The Key) 2006. március 15. 2006. június 9.
Az iskola újra elkezdődik. Jesse az iskolában észrevesz pár furcsaságot. Christina felkeresi Marielt, hogy vizsgálja ki. Ezalatt Russel és Dave egy lakatlan szigetet fedez fel, amely nem is annyira lakatlan.
1x18 A sziget titka (Re-Evolution) 2006. április 19. 2006. június 17.
Egy meteorológiai gépen utazott hibridet talál Larkin. A kormány üldözi. Tom elfogja, majd elviszik egy titkos katonai bázisra. Scanlon atyát elfogja Dave és Russ, majd Sura bázisán segítséget kér telefonon, hogy elkaphassák Surát.
1x19 Lázadás (The Son Also Rises) 2006. április 26. 2006. június 24.
Az hibridek egy újabb hurrikán közeledtét érzik. Ezalatt a Sura által irányított emberek eltűnnek a szigetről. Russ-t elbocsátják a munkahelyéről.
1x20 Nyúlcipő (Run and Gun) 2006. május 3. 2006. július 1.
A hurrikán egyre közeledik, ám a várost blokád alá helyezik. A két család Dave-et hátrahagyva elhagyja Homestead-et, ám Russel és Tom még megkeresi Surát.
1x21 Bekerítve (Round Up) 2006. május 10. 2006. július 15.
Russell és Underlay végül úgy döntenek, visszamennek Homestead-be, hogy megmentsék a várost és elkapják Szurát és a hibrideket. Eközben Marielék kocsija a legrosszabb pillanatban balesetet szenved. Szerencsére a Nemzeti Gárda teherautója felveszi őket. Underlay két helyettese elrabolja Sirket a kórházból, és foglyul ejti Dave-et, hogy rajta keresztül jusson el Underlayhez. Forrás a http://www.tif.hu/ – The Invasion Fansite Archiválva 2007. február 13-i dátummal a Wayback Machine-ben
1x22 A búcsú (The Last Wave Goodbye) 2006. május 17. 2006. július 22.
A tomboló viharban a hibridek a vízbe lökdösik a menekülteket; sokan meghalnak vagy eltűnnek. Mariel ragaszkodik hozzá, hogy a terhes nőket ne hagyják magukra, hanem vigyék őket a vízhez. Lee és Brett bosszút forral Underlay ellen, így elrabolják Larkinékat. Forrás a http://www.tif.hu/ – The Invasion Fansite Archiválva 2007. február 13-i dátummal a Wayback Machine-ben

Második évad (-)[szerkesztés]

Az ABC nem rendelt második évadot, a nézettségre hivatkozva. A rajongók egy petíciót hoztak létre, hogy folytassák a sorozatot. [1] 2006-ban a kevésbé megbízható The Hollywood Reporter által elkapott belső forrástól származó pletykamorzsa és annak is a töredéke szerint a CW rendelt második évadot, viszont ebből - ennyi év távlatából - sem lett semmi.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Külföldi oldalak[szerkesztés]

Magyar oldalak[szerkesztés]