Reggeli (televíziós műsor)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

A Reggeli az RTL Klub reggeli műsora, amely 1997. október 28-án indult. 1999 április 19-től a műsor új néven, új műsorvezetőkkel és új díszlettel folytatódott, ekkor indult a valódi Reggeli.

A műsor[szerkesztés]

Eredetileg Jó Reggelt! címen indult 1997 októberében. Kezdetben 6:30-as időpontban sugározták, majd 6.55-től 8.30-ig tartott. Korábbi változatában 8:30-tól a nézők a már megszűnt Csak Csajok blokkot láthatták, amikor a műsor női műsorvezetője mellett egy ismert női műsorvezetőtárs érkezett a stúdióba. A Csak Csajok 2006. augusztus 21-én indult, és 2013. március 8-án fejeződött be. 2011 októberében az RTL Klub úgy döntött, hogy gazdasági okok miatt megszünteti a Reggelit, és 2011 novemberétől már csak a Csak Csajok blokk volt látható 7:45-től. A régi Reggeli utolsó adását 2011. október 28-án láthattuk Barabás Éva és Csonka András vezetésével. Ekkor vendégek voltak még Ördög Nóra és Lilu. A műsort az X-faktoros és Csillag Születik-es versenyzők közös dala zárta, a Never can say goodbye.1999. februárjában a TV2 Naplójának műsorvezetője,Kotroczó Róbert átigazolt az RTL klubhoz,és avval bízták meg,hogy alakítsa át a reggeli műsort,melynek neve akkor még Jó Reggelt! volt.Az ő ötlete alapján lett az új reggeli műsor neve Reggeli.Az akkor műsorvezetők(PaDöDő,Szily Nóra,Alföldi Róbert,Novák Péter,Katona Klári) közül csak Szily Nóra és Alföldi Róbert maradtak a műsorban,melléjük Balázsy Panna színésznő,és Stohl András színész csatlakoztak.A műsor új díszletben új helyszínről(Campona),ment tovább.2000-ben a négy műsorvezetőhöz a TV2 kifutó című műsorának házigazdája,Csonka András,színész,énekes csatlakozott.Még ugyanebben az évben Szily Nóra átigazolt a TV2-höz,helyére csak 2001-ben érkezett Ábel Anita,akivel együtt Barabás Éva is a Reggeli műsorvezetője lett.

2017. február 16-án az RTL Klub bejelentette, hogy megújult formában és új műsorvezetőkkel újra indul a műsor.[1]. A megújult Reggeli 2017. április 17-től hétköznap 7:15-től jelentkezik. A műsor 2006. január 2-tól az addig megszokott 6:30-as kezdet helyett 6:00-kor indult Reggeli – Süss fel nap! néven futott, az első órában Farkasházi Réka és Ördög Nóra vezetésével, majd 7:00-10:00-ig pedig a hagyományos páros műsorvezetéssel volt látható, ami 2006 augusztusában a Delelővel együtt megszűnt.

Műsorvezetők[szerkesztés]

2017. június 20-tól Anna és Miklós mellett új műsorvezetővel gazdagodott a műsor, Fehér Tiborral. Innentől kezdve az egyik nap Annáékkal, a másik nap pedig Tiborral találkozhatunk. Tibor minden alkalommal új műsorvezető társnőt kap maga mellé.

Társműsorvezetőnők a megjelenésük sorrendjében:

2018.március 29-től Fehér Tibor már nem a Reggeli műsorvezetője.így Kiss Ramóna mellé új műsorvezető került Papp Gergely "Pimaszúr" személyében.Emellett a műsor készítői bejelentették,hogy a Reggelibe több új műsorvezető érkezik,Lakatos Márk stylist,és Wossala Rozina étteremtulajdonos,egykori Konyhafőnök zsűritag személyében.

Rovatok[szerkesztés]

  • Kifőzde:A Reggeli főzős blokkja,melyben minden reggel egy híres ember főz.Minden héten a hétfői alkalmi szakács lesz a heti gasztromegmondó ember,mely a hét többi szakácsának rakja össze az alapanyagokat,amelyből főzni kell.A kifőzde tematikus hetekre tagolódik(pl:Vegán hét,Paleo hét)melynek lényege,hogy olyan ételt kell készítenie a szakácsnak,amilyen az aktuális hét tematikája.Ezek általában hetente változnak.
  • Daráló:Minden héten csütörtökön a Reggeli utolsó blokkjában látható.Lényege,hogy Holdampf Linda stylist minden héten képeken olyan ruhadarabokat hoz,melyek divatosak,vagy nem.Amik divatosak,és trendik azokat nem darálja le,de amik elviselhetetlenek,azok mennek a "darálóba",vagyis az iratmegsemmisítőbe.
  • Heti Szőrös:Minden héten a Vigyél Haza! Alapítvány bemutat egy menhelyi kutyát,melyet örökbe lehet fogadni azon a héten,vagy több héten keresztül.
  • Dallamtapadás:A Reggeli zenés blokkja péntek reggelente.Zenekarok friss klipjeit mutatják benne,vagy ritkán a Reggeli színpadán élőben fellépő zenekarok,énekesek produkcióiból áll.
  • Lady Los Angeles:Ildy Lee Los-Angeles-i otthonából szórakoztatja a Reggeli nézőit,aki érdekességeket árul el a Los-Angeles-i életről,és minden bejelentkezésekor hoz magával egy dalt is,mely vagy egy feldolgozás,vagy egy olyan dal,amit ő írt.Ildy általában havonta néhányszor jelentkezik.
  • Mozipercek:Filmajánló a RTL klub hétvégi filmkínálatából
  • Bréking:Az internet vicces hírei,melyet a műsorvezetők olvasnak fel,majd megbeszélik az aktuális hírt.Általában minden reggel látható.
  • Napi poszt:Egy általában szürreális,vagy érdekes pszt a Facebookról,vagy az internet világából.A rovat már ritkán jelentkezik.
  • Napi jó hír:A napi jó hírt egy hot-dog hozza,aki egy olyan hírt hoz,ami feldobja az emberek reggeljét.A rovat már csak nagyok ritkán jelentkezik.

Korábbi műsorvezetők[szerkesztés]

Vendégműsorvezetők[szerkesztés]

Eke Angéla, Ráskó Eszter, Pataki Szilvia, Sztarenki Dóra, Kovács Dóra, Nádai Anikó, Fatér Mária, Gál Petra, Puzsa Patrícia, Polgár Krisztina

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]