Racingline.hu

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Racingline.hu
Adatok
Típusweboldal

OrszágMagyarország
Alapítva2009. március 10.
TulajdonosRacingline.hu Kft
FőszerkesztőVámosi Péter
SzékhelyBudapest

A Racingline.hu weboldala

A Racingline.hu egy híroldal, amely elsősorban pályaautózással foglalkozik a motorsportok világában. Magyar nyelvű, de a szerkesztők írtak már nemzetközi autósportos oldalakra is. A Racingline.hu központja Budapesten, Magyarországon található.

Története[szerkesztés]

A Racingline.hu 2017-ben alakult, azonban a múltja 2009-ig vezethető vissza. 2009 márciusában Kelemen Attila Forma-1-es blogját felkarolta a Pannon Lapok Társasága, és f1csatorna.hu néven szakportált indítottak.[1] Már a kezdetektől fogva a csapat tagja volt - Attila, mint főszerkesztő - mellett Vámosi Péter, főszerkesztő helyettesként. 2010-11 környékén már világosan látszódott, hogy érdemes szélesíteni a portfóliót, így 2012-ben már Motorsport Csatorna néven a WTCC és a kamionversenyzés is kiemelt szerephez jutott az oldalon ,[2] további motorsportos tartalmak mellett. A portál évekig kizárólagos médiapartnere volt a Symbol Budapest F1 Afterparty sorozatának.[3] 2017 májusában a teljes akkori szerkesztőség az archívummal együtt kilépett a Pannon Lapok Társasága kötelékéből és Racingline.hu néven folytatták a tevékenységüket.[4]

Munkatársak[szerkesztés]

A jelenlegi főszerkesztő Vámosi Péter, valamint helyettesként Tajthi Andrea a Racingline.hu megalakulása óta irányítják az oldalt. A csapat további állandó újságírói (köztük már többen az FIA által akkreditáltak): Hegedűs Dávid, Jo Klausmann, Boa Bence, Czuth Csaba, Csonka Nikolett, Jámbor Máté, Tóth Róbert és Varga Ákos. Fotósként: Kaiser Erika, Varga András, Magyar Gábor és Májer Csaba József.

Kitüntetések[szerkesztés]

2015-ben Vámosi Péter a Hungaroring elismerésében részesült, a pályáért végzett munkásságáért.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Megszületett az f1csatorna.hu!!! (magyar nyelven). akelta. (Hozzáférés: 2021. november 23.)
  2. Megszületett az f1csatorna.hu!!! (magyar nyelven). duol.hu. [2021. november 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. november 23.)
  3. Ecclestone először a Budai Várba akarta hozni a Forma-1-et (magyar nyelven). vaol.hu. [2021. november 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. november 23.)
  4. 3 dolog, amit feltétlenül tudnod kell, az indulásunkkal kapcsolatban! (magyar nyelven). racingline.hu. (Hozzáférés: 2021. november 23.)

Források, További információk[szerkesztés]