Rábaközi Andrea

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Rábaközi Andrea
Született 1967. augusztus 11. (53 éves)
Budapest
Állampolgársága magyar
Foglalkozása
Iskolái Baross Imre Artistaképző Intézet

Rábaközi Andrea (Budapest, 1967. augusztus 11. –) magyar modell, manöken és tanár.

Élete[szerkesztés]

A szülei étteremben dolgoztak, a szakmában szeretett volna maradni. Szakácstanuló volt, s a szakmai gyakorlatát töltötte éppen, és felszervírozott hidegtálakat fotóztak, amikor az MTI-ből odamentek hozzá, és először fotózták volna. Akkor még idegennek érezte a modellkedést, később az 1980-as évek egyik ismert modellje volt. Béla László statisztaszervező tanácsára indult el a pályán.

Az Állami Artistaképző Intézetben vizsgázott, ahol fotómodell és manöken oklevelet szerzett. 1986-ban az év felfedezettje volt, amiről az akkori Ifjúsági Magazin számolt be. Manökenpályája során bejárta a világot.

Fürdőruha-fehérnemű katalógus fotózáson vett részt, majd első reklámfilmje (Aranypók-fehérnemű) díjnyertes lett.

Plakát, kártyanaptár, katalógus fotózására kapott felkéréseket, és kifutóra került (Divat Intézet, Habselyem, Pierre Carden, S-modell, Osstermann, Ofline). Hazai és nemzetközi divatbemutatókon egyaránt dolgozott. 12 évig volt aktívan a divatszakmában.

47 évesen még mindig kapott felkérést modellkedésre, folyamatosan dolgozik. Például 50 évesen Halász Éva, aki HALASZEVA márkanév alatt tervezi és készíti ruháit, Rábaközi Andreára szintén tervezett ruhákat, amit Ő be is mutatott.

Szerepelt a Rapülők 1992-es Áj Láv Jú című klipjében, de a Dr. Beat tagja is volt Rábaközi Andrea, majd helyette Clavier Charlotte az R-Go első gidája lett a zenekar tagja. A TV Paprika műsorában is láthattuk.

22 évesen méhnyakrák betegséggel kezelték, amiből felépült.

2014. augusztus 1. óta manökeniskolában tanít.

Részt vett 2018. szeptemberben a TV2 legújabb főzőshow-jában, a MasterChef VIP adásában.

Magánélete[szerkesztés]

Elvált Dala Tamástól, akitől két fia született, 4 év korkülönbséggel, Döme és Samu. 2013-ban ismét férjhez ment, házastársa Versitz Zsolt.

51 évesen mellkisebbítő műtéten esett át. Erről mondta el: „Nagyon zavart, hogy évtizedeken keresztül a melleimmel beszélgettek az emberek. Így mikor megérett bennem az elhatározás, kerestem egy jó orvost, és 80C-ről 75B méretűvé varázsoltattam a kebleim”

Fontosabb fotói[szerkesztés]

Címlap: Ez a Divat, Elle, CKM (férfimagazin, magyar), Nők Lapja.

Fontosabb bemutatói[szerkesztés]

Reklámfilmek[szerkesztés]

  • Dannon,
  • Swatch,
  • Porsche,
  • Replay,
  • Posta Bank,
  • BMW

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]