QAD

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A QAD logója

A QAD egy szoftvergyártó cég, amely vállalatirányítási rendszerek fejlesztésével és értékesítésével foglalkozik. A vállalat legfontosabb terméke a cég nevével megegyező nevű ERP rendszer.

Cégbemutató[szerkesztés]

A QAD a világ vezető mind a felhőben futó és a felhasználóhoz telepített teljesértékű ERP rendszerek piacán.

Történet[szerkesztés]

A QAD-t 1979-ben Pamela Lopker alapította, aki a mai napig a QAD elnöke és igazgatója. A QAD kezdetben egyedi szoftvereket készített dél-kaliforniai termelő vállalatok megrendelésére. A cég zászlóshajóját, az MFG/PRO alkalmazást 1984-ben dobta piacra. Az MFG/PRO a Progress Software által gyártott OpenEdge platformra készült. Az MFG/PRO az egyik első olyan szoftver volt, amely olyan gyártók számára készült, amelyek követik az APICS irányelveket. Az MFG/PRO volt az első olyan rendszer, amely támogatta a zártláncú gyártás-erőforrás tervezést (MRP II). A QAD szoftverek támogatják a "Lean Manufacturing" irányelveket, és együttműködnek más rendszerekkel nyílt szabványok segítségével. 2003-ban a "Supply Visualization" termékük volt az első, amely több-bérlős konfigurációban volt elérhető az ügyfeleik számára, ami a QAD-t az egyik SaaS szolgáltatóvá tette.

1984 - A QAD piacra dobja az MFG/PRO rendszert (Ma QAD Enterprise Applications néven ismert)

1989 - A QAD elkészíti az első, UNIX platformon futó alkalmazását

1996 - Pamela Lopker megkapja az Ernst & Young, "Az év vállalkozója" díját

1997 - A QAD a nyílt tőzsdére lép

1997 - Pamela Lopker bekerült a "Nők a technológiáért" nemzetközi dicsőségek csarnokába

2006 - A QAD bevezeti a modern .Net UI-t

2007 - A QAD megszerzi a "Precision Software", "Bisgen Ltd" és "FBO Systems" vállalatokat. Utóbbival az "EAM" rendszert is megszerzi

2007 - Az MFG/PRO termékét átnevezi "QAD Enterprise Applications"-ra

2008 - Piacra dobja a jelentős fejlesztéseket tartalmazó "Enterprise Edition for QAD Enterprise Applications" terméket

2008 - A QAD megszerzi a "FullTilt Solutions" csomagot

2012 - A QAD megszerzi a "CEBOS"-t

2012 - A QAD megszerzi a DynaSys-t, az igény és ellátási lánc tervező megoldásaival az európai piac egyik meghatározó szereplőjét


QAD Enterprise Applications[szerkesztés]

A QAD Enterprise Applications rendszert arra tervezték, hogy racionalizálja a gyártási folyamatokat, az ellátási lánc, a pénzügyek, a partnerek, a technológia kezelését. A QAD ERP megoldása lehetővé teszi a gyártók számára, hogy könnyen elérjék azokat az idő-érzékeny adatokat, amik a jövő tervezéséhez, és a napi gyártási célok eléréséhez szükségesek. A QAD rendszer megoldást tartalmaz a következő területekre:

 • Vállalati pénzügyek: Megfelel az összetett szabályozási elvárásoknak, lehetőséget ad a feladatok szigorú elkülönítésére, és további felügyeleti eszközöket a nagyobb és összetettebb vállalatok számára. Kifinomult költségvetés tervezési és modellezési, és olyan, fejlett, több-rétegű riportolási lehetőségeket tartalmaz, amelyek egyszerűsítik az egyébként összetett Multi-GAAP jelentési kötelezettségek teljesítését, és kiszélesítik az auditálási lehetőségeket.
 • Vevő-kezelés: Fokozott érzékenységet biztosít az együttműködést, és a vevők és igényeik menedzsmentjét biztosító eszközökkel
 • Gyártás:A legújabb termelés-ütemező technológiákkal - ideértve "lean" gyártási elvek támogatását - lehetővé teszi a cégek számára, hogy a költségeik csökkentése mellett növeljék az teljesítményüket.
 • Fedezet és ellátási lánc tervezés:
 • Ellátási lánc kezelés:
 • Szolgáltatás és támogatás:
 • Vállati vagyonkezelés:
 • Analitika:
 • Együttműködés:
 • Folyamatok és teljesítmény:
 • Nemzetközi:

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a QAD Inc című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.