Professor Satchafunkilus and the Musterion of Rock

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Joe Satriani
Professor Satchafunkilus and the Musterion of Rock
nagylemez
Megjelent2008. április 1.
Felvételek2007–2008, San Francisco, California, The Plant in Sausalito, Studio 21
StílusInstrumentális rock
Nyelvangol
Hossz54:15
KiadóEpic
ProducerJoe Satriani, John Cuniberti
Kritikák
Joe Satriani-kronológia
Satriani Live!
(2006)
Professor Satchafunkilus and the Musterion of Rock
(2008)
Joe Satriani Original Album Classics
(2008)
SablonWikidataSegítség

A Professor Satchafunkilus and the Musterion of Rock Joe Satriani gitáros tizenkettedik nagylemeze.

Áttekintés[szerkesztés]

A cím első része, Professor Satchafunkilus, Satriani becenevéből, a Satch-ből adódik. A cím második részében a „Musterion” szót „mystery”-nek vagy „secret”-nek is lehet értelmezni, vagyis egy olyan dolognak, amelyet még addig nem lehet tudni, míg az fel nem tárul.

Ezen az albumon a kreatív Satriani és John Cuniberti producerkedett, továbbá részt vett az album elkészítésében a sokéves tapasztalattal rendelkező zenei tehetség, Jeff Campitelli mint dobos és a híres Matt Bissonette basszusgitáros. Érdekességképpen, a lemezen közreműködött Joe fia is, ZZ Satriani, aki tenorszaxofonon játszik a negyedik számban.

Satriani beszállt egy speciális Guitar Center Session nevű turnéba, amely az album megjelenésének időpontjakor indult el és április 11-én ért véget. Ezután, Satch egy világkörüli turnéra is jelentkezett április 30-tól egészen 2008 őszéig. A turné során először Dél-Amerikába, aztán Európába megy, többek között Lisszabonba, Portugáliába, majd Ausztráliába, s végül az Amerikai Egyesült Államokba.

Érdekességek[szerkesztés]

  • A Revelation című ballada eredetileg Satch egyik barátja, Steve Morse apjának a haláláról szól, ám Joe rájött a dal készítése folyamán, hogy végül is a saját apjának a haláláról írja a számot. Összességében, ez a harmadik szám, amely Satriani apjának a haláláról szól. A legelső az Into The Light volt a Flying In A Blue Dream című lemezről, a második pedig a Cryin' című dal, a The Extremist-ről.
  • A dal legtöbbje 2006 után lett komponálva, a Come On Baby kivételével. Ezt még 1993 telén kezdte el írni, mikor Lake Tahoe-ban volt vakáción. Még nem volt 2007, mikor fia, ZZ Satriani unszolására rájött, hogy ideje befejezni a számot, s végül egy szerelmi ballada lett belőle, amelyet feleségének, Rubina Satriani-nak írt.
  • Az előző albumain szereplő számok címei különböző sci-fi utalásokat rejtettek, csak úgy, mint a mostani lemezén is. Ez a két szám, az Aşık Veysel és az Andalusia, mely előbbinél a közismert törökországi saz játékosra, Aşık Veysel-re emlékszik meg Joe.
  • Satriani tovább viszi a robotok emberi oldalának a felfedezését, kezdve az előző albumon szereplő (Super Colossal) One Robot's Dream című dalával, s a mostani I Just Wanna Rock nótával, amely egy robot rock koncert béli tapasztalatairól szól.

Számlista[szerkesztés]

Az összes szám szerzője Joe Satriani

# Cím Hossz
1. Musterion 4:37
2. Overdriver 5:06
3. I Just Wanna Rock 3:27
4. Professor Satchafunkilus 4:47
5. Revelation 5:57
6. Come On Baby 5:49
7. Out of the Sunrise 5:43
8. Diddle-Y-A-Doo-Dat 4:16
9. Aşık Veysel 7:42
10. Andalusia 6:51
11. Ghosts (iTunes bonus szám) 4:29
54:20

Közreműködők[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

  • zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap