Proa

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A proa vázlatos felépítése

A proa (egyéb angol írásmódjai: prau, perahu, prahu) egy többtörzsű, vitorlás hajótípus. A hajótest két, párhuzamos törzsből áll, amik rendszerint nem egyenlő hosszúak. A proa kifejezés alatt rendszerint az Óceánia vizein hagyományosan használt hajókat értik. Jellemző hajótípus Indonézia, Malajzia és a Fülöp-szigetek vizein. A hagyományos proa felépítése hasonlít a katamaránra, de attól eltérően a proa szél alatti hajótörzzsel rendelkezik, továbbá ballaszttal a stabilitás érdekében.

A mai korban is létezik modern proa, változatos formában, mivel egyik jellemzője az elérhető nagy sebesség.

Jellemzői[szerkesztés]

A fő törzs neve vaka, a támaszték neve ama, a kettőt összekötő, ívelt szerkezet neve akasz. A proa alkatelemeinek megnevezéseit más hajótípusokra (például trimarán) is alkalmazzák. Kivitele szerint mérete lehet egyszemélyes kor-kor (4,5 méteres hossz), közepes méretű tipnol (6-9 m), vagy nagy méretű walap (30 m-es hossz). Jellemzően a háromszögletű vitorláját használják haladásra, de kis súlya miatt evezve is lehet haladni vele (hagyomány volt, hogy a tiszteletadás jeleként más törzs területén a hajósok evezéssel haladtak a vitorla alkalmazása helyett).

Jó szélben a legénység ellensúlyként kitámasztja magát a támasztékon, ami ilyenkor kiemelkedik a vízből, ez csökkenti a hajó súrlódását, ezzel pedig nagyobb az elérhető sebesség.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Proa című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Külső hivatkozások[szerkesztés]