Ugrás a tartalomhoz

PostSecret

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A PostSecret egy művészeti és társadalmi mozgalom, amelyet Frank Warren alapított. A projektbe bekapcsolódók névtelenül osztják meg titkaikat a világgal egy saját kezűleg készített képeslap megadott címre történő beküldésével. A beküldött képeslapok a PostSecret honlapján, könyveiben vagy kiállításain jelennek meg.

Története[szerkesztés]

A projekt alapötlete nem változott: névtelen emberek, saját maguk által készített képeslapok beküldésével teszik nyilvánossá eddig kimondatlan titkaikat. A közölnivaló tartalmával szemben nincs semmiféle megkötés, csupán igaznak és elmondatlannak kell lennie.

A képeslapok témái változóak: szexuális visszaélésektől kezdve, bűncselekményeken, szokatlan vagy furcsa szokásokon át álmokig, reményekig.

A honlap 2005. január elsejei alapításától kezdve, a PostSecret több mint 2500 képeslapot kapott és jelentetett meg.[mikor?] A projekt kísérleti fázisában minden vasárnap tíz új titkot jelentettek meg a honlapon (Blogspot).

2007 októberében indították a PostSecret Community (www.postsecretcommunity.com) közösségi weblapot, ahol azóta több, mint 39 000 regisztrált felhasználó folytat beszélgetést hozzászólások révén.[mikor?]

Frank Warren azóta egyetemeket járva előadásokon beszél társadalmunk különféle titkairól.

Kapcsolat[szerkesztés]

Post Secret 13345 Copper Ridge Rd Germantown, Maryland 20874 United States of America