PostSecret

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A PostSecret egy művészeti és társadalmi mozgalom, amelyet Frank Warren alapított. A projektbe bekapcsolódók névtelenül osztják meg titkaikat a világgal egy saját kezűleg készített képeslap megadott címre történő beküldésével. A beküldött képeslapok a PostSecret honlapján, könyveiben vagy kiállításain jelennek meg.

Története[szerkesztés]

A projekt alapötlete nem változott: névtelen emberek, saját maguk által készített képeslapok beküldésével teszik nyilvánossá eddig kimondatlan titkaikat. A közölnivaló tartalmával szemben nincs semmiféle megkötés, csupán igaznak és elmondatlannak kell lennie. A képeslapok témái változóak: szexuális visszaélésektől kezdve, bűncselekményeken, szokatlan vagy furcsa szokásokon át, álmokig, reményekig.

A honlap 2005. január elsejei alapításától kezdve, a PostSecret több mint 2500 képeslapot kapott és jelentetett meg. A projekt kísérleti fázisában minden vasárnap tíz új titkot jelentettek meg a honlapon (Blogspot). 2007 októberében indították a PostSecret Community (www.postsecretcommunity.com) közösségi weblapot, ahol azóta több, mint 39,000 regisztrált felhasználó folytat beszélgetést hozzászólások révén. Frank Warren azóta egyetemeket járva előadásokon beszél társadalmunk különféle titkairól.

Kapcsolat[szerkesztés]

Amennyiben meg szeretné osztani titkát a PostSecret-tel, saját készítésű levelezőlapját a következő címre küldheti: Post Secret 13345 Copper Ridge Rd Germantown, Maryland 20874 United States of America