Pogosipta

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pogosipta
(보고싶다 Pogosipta)
Jun Unhje és Pak Jucshon a sorozatban
Jun Unhje és Pak Jucshon a sorozatban
Műfaj melodráma, romantikus sorozat

Író 문희정 Mun Hidzsong
Rendező 이재동 I Dzsedong
박재범 Pak Csebom
Főszereplő Jun Unhje
Pak Jucshon
Ju Szungho

Ország  Dél-Korea
Nyelv koreai, francia
Évadok 1
Epizódok21
Gyártás
Vezető producer 박홍균 Pak Honggjun
Részenkénti játékidő 60 perc
Gyártó 이김프로덕션 Lee Kim Production and Company
Sugárzás
Eredeti adó MBC
Eredeti sugárzás2012. november 7. – 2013. január 17.
Státusz befejezett
Korhatár 15 éven aluliaknak nem ajánlott.
Kronológia
Előző Arang and the Magistrate
Következő 7th Grade Civil Servant
További információk
SablonWikidataSegítség

A Pogosipta (hangul: 보고싶다RRBogosipta?) (angol cím: Missing You vagy I Miss You) 2012-ben készített dél-koreai televíziós sorozat Pak Jucshon és Jun Unhje főszereplésével.[1] A főszereplők tinikori énjét az első négy részben a Herul phumun tal című sorozatból ismert Jo Dzsingu és Kim Szohjon alakította.[2]

Történet[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

A 15 éves I Szujon (Kim Szohjon) számára szenvedés az élet, mióta édesapját elítélték emberölésért. A lányt zaklatják és csúfolják az iskolában, nincs egyetlen barátja sem. Az egyedüli iskolatárs, aki szóba áll vele, Han Dzsongu (Jo Dzsingu), egy csebolcsalád egyetlen örököse, aki nemrég tért haza az Egyesült Államokból. A fiú megvédi Szujont az iskolában és legjobb barátok, lassanként pedig szerelmesek lesznek. Dzsongu apja azonban kegyetlen és erőszakos, az apja szeretőjét meggyilkoltatja, annak kisfiát pedig le akarja vadászni, mivel az apja hatalmas összeget hagyott a nőre és a kisfiúra. Hogy meg tudjanak szökni a nagy hatalmú férfi elől, a kisfiút ápoló Hjemi – az anya bizalmasa – elraboltatja Dzsongut. Dzsongu elrablásának azonban Szujon szemtanúja lesz és a rablók őt is magukkal viszik. A kábítószerfüggő emberrabló Dzsongu szeme láttára megerőszakolja Szujont. Dzsongu kétségbeesésében egyedül próbál menekülni, hátrahagyva a lányt. Később visszamegy érte a rejtekhelyre, de ekkorra Szujon már nincs ott. A fiú hiába kérleli kegyetlen apját, hogy segítsen megkeresni a lányt, az nem törődik saját fia állapotával sem. Dzsongu rádöbben, hogy az apja miatt kellett átesniük a szörnyűségeken és megszökik otthonról. Egy lelkiismeretes rendőr próbál neki segíteni megkeresni a lányt, azonban amikor nyomra bukkan, autóbalesetet szenved és meghal. A rendőr sírjánál Dzsongu megfogadja, hogy nem nyugszik, amíg meg nem találja Szujont.

14 évvel később Szujon (Jun Unhje) Zoe Luo álnéven él Franciaországban azzal a Kang Hjongdzsunnal (Ju Szungho), akinek az ápolónője elraboltatta Dzsongut. Hjongdzsun mentette meg Szujont a megerőszakolása után, és vette rá az ápolónőt, hogy magával vihesse a lányt külföldre. Zoe/Szujon minden emlékét megpróbálta kitörölni, hogy elfedhesse a vele történt szörnyűségeket. Han Dzsongu (Pak Jucshon) nyomozóként dolgozik a szöuli rendőrkapitányságon, ahol az „Őrült Nyúl” becenevet ragasztották rá állandó kiborulásai és hangulatingadozásai miatt. A férfi továbbra sem adta fel a reményt, hogy megtalálja Szujont. A sors úgy hozza, hogy egy nyomozás kapcsán Dzsongu és a sérülései miatt átoperált arcú Szujon újra találkoznak, Szujon azonban nem emlékszik, nem akar emlékezni a múltjára. Emlékei visszatértével sem képes megbocsájtani Dzsongunak, hogy magára hagyta. Közben pedig a jószívűnek és kedvesnek ismert Hjongdzsunról is kiderül pár sötét dolog.

Díjak és elismerések[szerkesztés]

2012 MBC Drama Awards
  • Kiválóság-díj a legjobb színésznek (sorozat) - Pak Jucshon[3]
  • Legjobb gyermekszínész - Jo Dzsingu
  • Legjobb gyermekszínésznő - Kim Szohjon
  • Golden Acting Award - 전광렬 Cson Kvangnjol
  • Népszerűségi díj - Jun Unhje[4]
  • Az év hallyu-sztárja - Jun Unhje

Források[szerkesztés]

  1. Yun Eun Hye Becomes Park Yoo Chun’s Leading Lady in ‘I Miss You’. enewsworld, 2012. október 9. [2012. október 14-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. február 18.)
  2. Hong, Grace Danbi. „The Sun and the Moon Yeo Jin Gu and Kim So Hyun Cast in New Drama Together”, 2012. szeptember 11.. [2013. január 4-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2012. október 29.) 
  3. Park, HyunMin. „JYJ′s Kim Jae Joong and Park Yoo Chun Exchange Awards at the 2012 MBC Drama Awards”, 2012. december 31.. [2013. február 16-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés ideje: 2013. január 8.) 
  4. Sunwoo, Carla: Yoon Eun-hye thanks everyone on Twitter. Korea JoongAng Daily, 2013. január 1. [2013. január 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. január 1.)