Pizza házhozszállítás (Spongyabob)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Pizza házhozszállítás
SpongyaBob Kockanadrág
1. évad, 5a. epizód
Eredeti cím Pizza Delivery
Író Sherm Cohen
Aaron Springer
Peter Burns
Rendező Sherm Cohen
Első sugárzás 1999. augusztus 14.
Kronológia
ElőzőA vizsga
KövetkezőOtthon, édes ananász
epizódlista

A Pizza házhozszállítás (angolul Pizza Delivery) a SpongyaBob Kockanadrág első évadának 5a epizódja, amelyet 1999. augusztus 14-én mutattak be Amerikában.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Egyik este záróra után, a Rozsdás Rákolló tulajdonosa Rák úr egy telefon hívást kap, amiben egy vendég pizzát rendel és megkéri Tunyacsápot, hogy szállítsa azt házhoz. De az étterem pénztárosa nem szeretné kivinni a pizzát, ezért megkéri Rák úrat, nem-e testálhatnák át a feladatot Spongyabobra, ekkor azonban a főnök azt mondja, vigye magával őt is. Így tehát Spongyabob és Tunyacsáp az étterem első pizzafutárai.

Mivel Tunyacsápnak nincs kedve vezetni, Spongyabobra hárul a vezetés feladata, akinek viszont nincsen jogosítványa. Meg is jön a baj, amikor a kis szivacs hátramenetbe teszi a járművet, és az nagy sebességgel elkezd tolatni. Majd másnap reggel mikor kifogy a benzin a csónakból, megállnak a "semmi közepén". Spongyabob és Tunyacsáp innentől kénytelenek lesznek gyalog tovább menni. A jobb hangulat kedvéért Spongyabob elkezd énekelni egy dalt a Rozsdás Rákolló pizzájáról, ami a dal szerint ez a tengerfenék legfinomabb pizzája. Egyszer csak egy hatalmas szélvihar nehezíti hőseink útját, s amikor Spongyabob és Tunyacsáp meglát egy feléjük közeledő tornádót, a polip azt kiabálja, hogy a kis szivacs engedje el a dobozt, ami később az életüket menti meg, ugyanis miután kiszabadulnak a tornádó karjai közül, a pizza ejtőernyőként szolgál számukra. Spongyabob és Tunyacsáp sokat szenved az út során, korallokat esznek, az ellenkező irányba mennek, majd miután a szivacs talál egy hatalmas sziklát, felül rá és Tunya meglepetésére elindul a szikla, mintha csak egy csónak lenne az.

Tunyacsáp mindaddig nem hitt a szikla "erejében", míg az el nem vezette őket a megrendelő házáig. Sajnos, a két futár hosszú útja, nem kifizetődő, ugyanis a vásárló nem fogadta el a pizzát, mert nem hozták el neki a diétás algaszörpjét, amit akkor mondhatott a megrendelő, mikor már Rák úr letehette a telefonkagylót. Majd miután Spongyabob szomorúan odasétál Tunyacsáphoz, a szivacs elkezd sírni, ekkor elveszi tőle a pizzát, újra bekopog a megrendelő ajtaján és a képéhez vágja a dobozt. Így Spongyabobnak és Tunyacsápnak sikerült kézbesíteni a Rozsdás Rákolló első pizza rendelését.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Külső hivatkozások[szerkesztés]