Pilot (Melrose Place)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Melrose Place – egy szappanopera. Ez a cikk a bevezető film ismertetője.

Melrose Place[szerkesztés]

 • Valaki titokban elhagyja a Melrose Place-t éjszakának idején. Alison Parker arra ébred, hogy szól az ébresztőórája. Kimegy a szobájából, és megdöbbenve veszi tudomásul, hogy lakótársa, Natalie otthagyta őt, sőt még a lakbért sem fizette ki. Alison kétségbe van esve, mert nincs meg a lakbérre szánt összeg másik fele. Munkába menet felad egy hirdetést, hogy új lakótársat keres. Véletlenül a munkahelyénél lévő parkolóban neki vágja autójának ajtaját egy másik autóhoz. Kiderül, hogy az autó az egyik főnökének, Hal Barber-nek a kocsija. Az irodában Hal jobban megismerkedik a lánnyal és megkéri, hogy segítsen neki egy termékekről szóló kérdőív kitöltésében.
 • Kelly Jake ajtóján kopogtat, szeretné megtudni, hogy miért nem válaszol az üzeneteire. Jake megpróbálja kedvét szegni a lánynak, amikor közli vele, hogy most nem tud elkezdeni egy új kapcsolatot. Végül Jake úgy dönt, hogy holnap egy vacsora közben majd megbeszélhetnek mindent a Shooters-ben.
 • Billy Campbell, egy fiatal író megállítja Alison-t a ház előtt, azzal a okkal, hogy érdekli őt a kiadó szoba, amit a lány hirdet. Alison visszautasítja őt, majd megnéz még egy csomó jelentkezőt, akik egytől egyig az idegeire mennek. Elmegy a Shooters-be, hogy megkeresse Billy-t, aki a leendő szobatársak közül a legjobbnak ígérkezik. A fiú beleegyezik a szoba bérlésébe, s így Alison és Billy lakótársakká válnak.
 • Rhonda épp aerobic órát tart, amikor egy fiatal férfi (Daniel) az óra után odamegy a lányhoz és meghívja vacsorázni. Jane Mancini, aki egy trendi ruhákat áruló butikban dolgozik, segít Rhonda-nak kiválasztani a legmegfelelőbb ruhát a vacsorához.
 • Jake és Kelly leülnek egy sarokban a Shooters-ben, hogy vacsora közt megvitassák közös dolgaikat, majd hirtelen felbukkan Donna, Steve és David. Nyilvánvalóan azért jöttek, hogy megvédjék Kelly-t. Jake idegessé válik. Jake és Kelly kisétálnak a Shooters-ből, majd kint megvitatják, hogyan is legyen tovább. Jake elmagyarázza a lánynak, hogy ők ketten két külön világ, majd felül motorjára és elhajt onnan.
 • Hal Barber meghívja Alison-t egy partira. A lány izgatott, hogy kliensekkel és sok fontos emberrel fog majd találkozni a bell Age Hotel Room Garden-ben.
 • Rhonda Daniellel vacsoráznak és beszélgetésbe keverednek. A múltjukról beszélgetnek, amikor a férfi kezdi másra terelni a szót. A férfi elmondja a lánynak, hogy milyen jó eladó lenne, és , hogy a lány stúdiója nagyszerű hely lenne arra, hogy vitamin készítményeket áruljanak. Rhonda ráébred, hogy Daniel csak ki akarja használni őt. Közli vele, hogy ő nem fogja kényszeríteni a csoportját arra, hogy vitaminokat vegyenek. A randinak hirtelen vége szakad.
 • Alison hazaérkezik , aki ragaszkodik hozzá, hogy bemehessen egy kicsit a lakásba. Amikor beér erőszakosan kikezd a lánnyal. Billy, halva a zűrzavart, besétál és közli Hal-lal, hogy ő Alison férje és azonnal takarodjon ki a házból. Alison megköszöni Billy-nek a segítséget.
 • Kelly újra elmegy Jake-hez, hogy közölje a férfival ő még mindig nem hajlandó lemondani róla. Az ajtóban állva beszélgetnek, amikor Jake közli vele, hogy vége, majd becsukja az ajtót.
 • Egy medencés partira készülődnek a ház lakói, ahol mindenki ott van. Jake és Sandy kihívják Mattet és Rhonda-t egy medencés harcra, ahova a többiek is csatlakoznak.

Érdekességek[szerkesztés]

 • Andrew Shue karakterét Billy Campbell-t, a híres színész Bill Campbell után nevezte el a producer Aron Spelling, akivel együtt dolgozott a Dinasztia című amerikai főműsoridős szappanoperában.
 • Ebben az epizódban említik először, hogy Jane 23 éves. Az őt megformáló Josie Bissett ekkor még csak 22 éves volt.
 • Amy Locane csak négy hónappal idősebb Jennie Garth-nál, mégis Jennie Garth 17 évest, míg Amy Locane 21 évest játszik a sorozatban.
 • Ez a bevezető rész, ami 90 perces.
 • Eredetileg Stephen Fanning játszotta volna Billy Campbell, de az utolsó pillanatban az alkotók megváltoztatták véleményüket, s így kapta Andrew Shue a szerepet.