Pierre Chang (Lost)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Pierre Chang
Lost – Eltűntek-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenése Tájékoztató
Utolsó megjelenése Mindenütt jó, de legjobb otthon
Megszemélyesítője François Chau
Pierre Chang adatai
Neme férfi
Életkora Ismeretlen
Foglalkozása Teoretikus asztrofizikus
Származás Ann Arbor, Michigan, USA

Pierre Chang egy fiktív szereplő a Lost című amerikai televíziós sorozatban.

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

A Hattyú állomás tájékoztatójában[szerkesztés]

Chang első megjelenése a Hattyú állomás filmjében történt, ahol elmondta a DHARMA Kezdeményezés és Alvar Hanso rövid történetét. Felhívta arra a figyelmet, hogy egy bizonyos „incidens” miatt a kódot minden 108. percben be kell ütni a komputerbe. Később kiderült, hogy Kelvin Joe Inman társa, Radzinsky kivágta a filmből azt a részt, ahol Chang figyelmeztette az állomás lakóit, hogy a számítógépet semmi egyébre nem használhatják, csak a számok beütésére. A videó elején Chang dr. Marvin Candle álnéven mutatkozott be.

A Gyöngy állomás tájékoztatójában[szerkesztés]

A férfi következő megjelenése a Gyöngy filmjében volt, amelyben elmondta, hogy az állomás dolgozóinak feladata megfigyelni a falon lévő tévékészülékeken át a többi állomáson tartózkodókat, akik nem tudnak a megfigyelésről, csak azt, hogy a munkájuk rendkívül fontos. A megfigyeléseket füzetekbe kellett leírni, melyeket egy pneumatikus csőpostarendszerrel juttatnak el hozzájuk. A túlélők azonban később megtalálták a cső végét, alatta a rengeteg kapszulával. A videó elején Pierre Chang dr. Mark Wickmundként nevezte meg önmagát.

A Láng állomás videóján[szerkesztés]

Miután Locke legyőzte a Láng számítógépét sakkban, megjelent az állomás logója, utána pedig beugrott egy videó, rajta Changgel. A férfi elárulta, hogy Locke elérte a manuális irányítót; ennek segítségével és különböző kódokkal lehetett kommunikálni a külvilággal, illetve a szonárhasználathoz is ezt kellett igénybe venni. Mivel ezek az eszközök működésképtelenek voltak, Chang felajánlotta: ha a „gonoszok” elfoglalták az állomást, üsse be a 77-et. John ezt megtette, ezzel felrobbantva az épületet.

A Barakkok tájékoztatójában[szerkesztés]

Mikor Ben a szigetre került, a DHARMA új tagjainak lejátszottak egy videót, melyben szintén Chang szerepelt, aki elmondta, hogy biztonságuk érdekében a dolgozók tartózkodjanak a kerítésen belül, amely megvédi őket a sziget vadállományától. Chang ezután közölte velük a céljukat: a kizárólag a szigetre jellemző egyedi tulajdonságok vizsgálata miatt vannak itt.

Az Orchidea állomás videóján[szerkesztés]

Az Orchidea állomáson Ben megmutatta Locke-nak a tájékoztatót, amelyben Chang (aki dr. Edgar Halliwax néven mutatkozott be) beszámolt az állomás feladatairól: a sziget különleges tulajdonságai Casimir-effektust hoztak létre, mely által a DHARMA tér- és időbeli kísérleteket végezhet. Demonstrációul egy nyulat küldött előre a négydimenziós térben 100 milliszekundummal. A kísérlet befejezését azonban nem láthattuk, mert a szalag magától elkezdett visszafelé tekeredni, John pedig nem tudta megállítani.

A ComicConon bemutatott videón[szerkesztés]

A 2008-as ComicConon bemutattak egy videót, melyben végre megtudtuk a férfi igazi nevét, és ahol elmondta, hogy ha az információi helyesek, akkor ezt a filmet 2008-ban fogják látni, amikor George W. Bush a második ciklusát tölti, és az emberek valamilyen „internetnek” nevezett hálózaton keresztül kommunikálnak egymással. Chang ugyanakkor felkérte a nézőket, hogy akár a múltba való beavatkozással, de akadályozzák meg a Tisztogatást.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Érdekességek[szerkesztés]

  • Chang álnevei mind a gyertyákra utalnak (Candle: gyertya, Halliwax: viasz, Wickmund: kanóc).
  • A Hattyú és a Láng tájékoztatójában Changnek jól láthatóan műkarja van, ugyanakkor a Gyöngy és a Orchidea filmjében mindkét karját mozgatja.