Peter Thomsen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Peter Thomsen
Született1961. április 4. (63 éves)
Flensburg Németország
Állampolgárságanémet
Foglalkozásalovastusázó
Kitüntetései
  • Silbernes Lorbeerblatt
  • olimpiai aranyérem

Magassága183 cm
Testtömege72 kg
A Wikimédia Commons tartalmaz Peter Thomsen témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség
Szerzett érmek
 Németország színeiben
Lovaglás
Olimpiai játékok
arany
2008, Peking
lovastusa csapat
arany
2012, London
lovastusa csapat

Peter Thomsen (Flensburg, 1961. április 4. –) német lovas, a pekingi olimpián aranyérmet szerző német lovastusa csapat tagja. Egy tanyán nőtt fel, így már gyermekkorában megismerkedett a lovassporttal. 1987-ben vett részt először a német bajnokságban és ott 15. helyet szerzett. 1993-ban Whitte Girl nevű lovával először indul Európa-bajnokságon, ahol csapatával a negyedik, míg egyéniben az ötödik helyen végzett. Összesen három Európa- és világbajnokságon vett részt, illetve egy olimpián. Feleségével 2005-ben csapatversenyben német bajnoki ezüstérmes.

A 2008. évi nyári olimpiai játékokon Ingrid Klimke, Hinrich Romeike, Andreas Dibowski és Frank Ostholt csapattársaként élete legnagyobb sikerét elérvén lovastusában olimpiai bajnoki címet szerzett.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Peter Thomsen (Reiter) című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]