Peter Sakmár

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Peter Sakmár
Életrajzi adatok
Született1978. október 12. (45 éves)
Lőcse
Munkássága
Vallásrómai katolikus egyház
Tisztségapostoli kormányzó

Peter Sakmár (Lőcse, 1978. október 12. –) szlovák katolikus pap, az Atiraui apostoli kormányzóság nem püspöki rangú apostoli kormányzója.

Élete[szerkesztés]

Peter Sakmár filozófiát és teológiát tanult, és 2006. június 17-én František Tondra püspök a szepeshelyi Szent Márton-székesegyházban a Szepesi egyházmegye papjává szentelte. 2020. decemberéig a karagandai egyházmegyeközi szeminárium spirituális igazgatója volt.[1] Ferenc pápa 2020. december 8-án Atirau apostoli kormányzójává nevezte ki, anélkül, hogy püspöki rangra emelte volna.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Rinuncia e nomina dell’Amministratore Apostolico ad nutum Sanctae Sedis di Atyrau (olasz nyelven). Tägliches Bulletin. Presseamt des Heiligen Stuhls, 2020. december 8.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Peter Sakmár című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Külső hivatkozások[szerkesztés]