Penguinfarmer

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Penguinfarmer egy interneten játszható, ingyenes játék. A regisztrálók kapnak egy kertet, ahol szintenként különböző zöldségeket, gyümölcsöket és egyéb növényeket termeszthetnek. Vásárolhatnak díszítő elemeket, melyek segítségével több vásárlót csábítanak magukhoz, akik a növényeket pénzért megveszik. Az akadályok eltávolításával több termékeny talaj lesz a kertben és akár pénzt is lehet találni alatta. A városban sok különböző szolgáltatás található.

Növények[szerkesztés]

Minden szintlépés után plusz két vagy több fajta növényt lehet megvásárolni. A zöldségeket és gyümölcsöket Dél-Polevile farmján, a virágokat Észak-Poleville egy boltjában, a fákat, bokrokat a déli részen vehetjük meg. Összesen 60 növény van a Penguinfarmon, de folyton bővül: áfonya, alma, őszibarack, sárgabarack, brokkoli, burgonya, búza, búzavirág, citrom, cseresznye, csípős paprika, cukkini, dinnye, dió, eper, fokhagyma, földimogyoró, golgota virág, grapefruit, hagyma, kaktusz, kamilla, karfiol, kávé, kelbimbó, köles, körömvirág, körte, levendula, liliom, lucerna, málna, mangó, napraforgó, narancs, olajfa, orchidea, padlizsán, paprika, paradicsom, piros ribizli, póréhagyma, retek, rizs, rozs, rózsa, sáfrány, saláta, sárga szilva, sárgadinnye, sárgarépa, spárga, spenót, szeder, szerecsendió, szilva, szőlő, tök, tölgyfa, uborka. A növények különböző mezőnyi nagyságot foglalnak el; egy, kettő vagy négy mezőnyit. A szintünknek megfelelően lehet vásárolni a piacon vagy a farmon a növényekből. Például ha első szintűek vagyunk, nem vehetünk körtefát.A különböző növények különböző tapasztalati pontot adnak. Ha gyorsan fejlődnénk, érdemes végignézni, hogy melyik növény adja a legtöbbet, és abból ültessünk. Vigyük a kurzort a kertünk polcján lévő dobozra, és a megjelenő ablakban találjuk az információkat a növényről.

Díszítő elemek[szerkesztés]

Pingvin dollárért és érmékért lehet vásárolni plusz kiegészítőket, melyek -bár foglalják a helyet- több vásárlót vonzanak a kerthez. 20 féle díszítő elemet lehet beszerezni a Dél-Polevilléban lakó öreg McPenguinéknél, a tengerpart melletti hajóban. Ha learatod bármely díszítő elemedet, a díszítési pontok levonódnak, de a Díszítés mestere kupád marad olyan szintű, mint volt és megmarad a díszítő elemed.

Akadályok[szerkesztés]

A kertben sok féle akadály foglalja a helyet: kövek, fagyok, jéghegyek és jegesmedvék. ezeket különböző mennyiségű pénzért el lehet távolítani, így nagyobb termőterülethez jutunk. Némely akadály alatt pár pingvindollárnyi összeg rejtőzik, amit automatikusan megkapunk, ha eltűnik az akadály. Dél-Polevillében a jobb alsó sarokban a pingvinre kattintva 400 pingvin dollárért más kertjébe lehet küldeni egy jegesmedvét.

A város[szerkesztés]

A város két részre van osztva: Dél-Polevillére és Észak-Polevillére. A két városrészben különböző lehetőségek vannak. Dél-Polevillében található a Farm, a Városháza, McPenguinék hajója, a Piac, az Egyezmény központ, a fa vásár és a Képtáros ház. A küldetések egy része itt található. A másik városrészbe vagy busszal lehet eljutni, ami csütörtökön és vasárnap jár, vagy motoros szánnal, amit itt lehet megvásárolni. Észak-Polevillében található a Virágárus, a Pingvin Laboratórium, a Barátok háza és a Járműfejlesztő épület. Itt is adnak küldetéseket.

Kalandok[szerkesztés]

A város különböző részeiben kalandokat adnak. Ez általában abból áll, hogy egy bizonyos mennyiségű növényt le kell szállítani a feladat adójánák, aki nem játszó karakter. Ezért cserébe pingvin dollárt lehet kapni. Mindig valamilyen történetet is kitalálnak hozzá. Összesen 49 kaland van.

Érmék[szerkesztés]

Mint minden internetes játékon, itt is lehet vásárolni prémiumra felhasználható tallért. Több mindenre föl lehet használni: be lehet váltani pingvin dollárba, segítőket bérelhetsz, lesz egy funkciód mellyel azonnali érést érhetsz el, egy kattintással megszabadulhatsz az akadályoktól, kirabolhatod a szomszédodat és a Pingvin Laboratóriumban háromnál több növényt is kutathats, hogy gyorsabban érjenek meg. A Prémium Felhasználót is érmékkel használhatod, melynek egyszerre több előnye is van: egy kattintással öntözhetsz, két polcon tárolhatod növényeidet, bármikor közlekedhetsz motoros szánon (ha megvetted) a két város között, 90000 pingvin dollárért aktiválhatsz két másik kertet, meggyorsítva a termelést, belátogathatsz más kertjébe és többet kutathatsz. A Prémium Felhasználót maximum 180 napig élvezheted.

Trófeák[szerkesztés]

A Pingvinfarmeren egy újítást vezettek be, mely trófeák gyűjtése. Összesen 20 kupa van, melyeket különböző módon szerezhetünk meg. Az összes zárolva van, de ha egynek elérted az első szintjét, akkor a kis lakat nem látszik, és szintenként (mindegyiknél 5 szint van) magasabb a beszínezése. Az ötödik szintet elérve az egész be lesz színeződve. A trófeák a felhasználó kertjének bal oldalán található meg, ha megnézed. A tiedet úgy nézheted meg, hogy ha küldtél már üzenetet valakinek, akkor menj rá a kimenő üzenetekre, kattints a nevedre, és megjelenik a kerted pillanatnyi képe az összes növényt teljesen érettnek mutatván. Bal oldalon vannak a trófeák. Alattuk található a Teljes infó gomb, arra rákattintva részletes információt szerezhetünk egyes trófeák eléréséről, és hogy mit kapunk, ha elérjük az ötödik szintjét. Néha pézt, néha díszítő elemet, esetleg még érmét is kaphatunk.

Külső hivatkozások[szerkesztés]