Ez a szócikk félig védett

PayPal

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
PayPal Inc.
PayPal logo.svg
Típus e-commerce
Alapítva Palo Alto (Kalifornia), USA (1998)
Székhely San José (Kalifornia), USA
Alapító Ken Howery
Max Levchin
Elon Musk
Luke Nosek
Peter Thiel
Tulajdonos eBay
Forma eBay Inc.
leányvállalata
Leányvállalatai
  • Braintree
  • Venmo
  • Paydiant
Tőzsde NASDAQ

A PayPal Inc. weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz PayPal Inc. témájú médiaállományokat.
eBay északi 1st Street szatelit iroda egyetemi épület (a PayPal cégközpont)

A PayPal elektronikus kereskedelemre szakosodott, pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi vállalkozás. Ez a név szinonimaként használatos az intézet által kínált internetes fizetési módozattal is.

Menete

A PayPal elektronikus számlát vezet ügyfelei részére, melyet azok hitelkártyás fizetéssel, banki átutalással vagy inkasszómegbízással tölthetnek fel lakossági vagy céges bankszámlájukról. Internetes vásárlások során nem kell bizalmas hitelkártya- vagy számlaadatokat megadni, ill. továbbítani, hanem a PayPal felhasználói név, valamint a jelszó megadása elegendő a fizetés lebonyolításához. Ennek természetesen feltétele, hogy a webáruház szerződéses partnere legyen a PayPalnak.

Kezdetek

A PayPal Corp. a jelenlegi információk szerint 1998 decemberében alakult a Confinity Inc. és az X.com[1] 2000. márciusi egyesülése során. Kezdetben a cég Palm Pilot fizetési eszközökkel és titkosítással foglalkozott.[2] Mindkét vállalatnak Palo Altóban volt a székhelye. 2002 októberében a PayPal az eBay teljes jogú tulajdona lett. A társaság székhelye San Joséban, Kalifornia államban található. A társaságnak több telephelye is működik a Nebraska állambeli Omahában, valamint Dublinban és Berlinben.

Európában

A PayPal Ltd. a 2000-es évektől az Egyesült Királyságban engedélyezett és bejegyzett, elektronikus pénz kibocsátására szakosodott hitelintézetként működik. 2007 tavaszán Luxemburgban banki engedélyt kapott, 2007. július 7-étől teljes körű banki szolgáltatásokat nyújt.

Külső hivatkozások

Jegyzetek

  1. FindlawDocumentation, 2006. december 31.
  2. Wired Article-PayPal Puts Dough in Your Palm”, 2006. december 31.