Patent Egyesület

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Patent Egyesület
Alapítva 2006. október
A Patent Egyesület weboldala

A PATENT Jogvédő Egyesület (Patriarchátust Ellenzők Társasága) 2006 októberében alakult Magyarországon a nők elleni erőszakkal foglalkozó segítő szakemberekből, azzal a távlati céllal, hogy a társadalom szerintük jelenleg "patriarchális" berendezkedését felváltsa egy a nők és a szexuális kisebbségek társadalmi egyenlőségén alapuló társadalmi rend.

A Patriarchátust Ellenzők Társasága egyik legfőbb tevékenysége a nők és szexuális kisebbségek elleni erőszak és diszkrimináció áldozatai számára fenntartott jogsegély-szolgálat működtetése. Az egyesület ügyfeleit elsősorban nemzetközi jogorvoslati fórumokon képviseli, de kihívást lát az alternatív hazai eljárásokban való közreműködés terén is, így a következő fórumokon is: etikai eljárások, Egyenlő Bánásmód Hatóság, ombudsman, Alkotmánybíróság.

A Patent Jogvédő Egyesület részt vesz szakemberek képzésében a nők elleni erőszak és az LMBT emberek elleni diszkrimináció és erőszak területén. Feladatának tekinti a nők és gyermekek, valamint az LMBT emberek helyzetére vonatkozó joganyag folyamatos figyelemmel kísérését, kommentálását és kapcsolódó kritikai észrevételek megtételét. Továbbá lobbitevékenységet fejt ki az egyesület a nők, a gyerekek és a szexuális kisebbségek helyzetét javító jogreformok bevezetése érdekében.

Forrás[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]