Papp Dániel (szerkesztő)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Papp Dániel
Született1978 (46 éves)
nem ismert
Állampolgárságamagyar
Foglalkozásatelevíziós szerkesztő
SablonWikidataSegítség

Papp Dániel (1978. november – ) magyar szerkesztő, újságíró. 2018-tól az MTVA vezérigazgatója.

Pályafutása[szerkesztés]

A Budapesti Gazdasági Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán szerzett főiskolai, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán egyetemi diplomát.

2003-ban egyike a Jobbik Magyarországért Mozgalom 14 alapító tagjának.[1] A párt első gazdasági igazgatója, 2003-tól 2004 tavaszáig a médiapolitikai kabinetet is vezette.[2] Ezután a Magyar Rádióban (MR) szerkesztő-riporterként dolgozott. Még 2004-ben a Magyar Televízió (MTV) Budapesti Regionális Stúdiójának szerkesztő-riportere lett. Később az Echo TV hír- és hírháttér műsorainak szerkesztője, majd a Magyar Hírlap szerkesztőjeként dolgozott. Ezután Szűcs Lajosnak, a Pest Megyei Közgyűlés fideszes elnökének sajtófőnök-helyettese, majd Riz Leventének, a budapesti XVII. kerület fideszes polgármesterének sajtófőnöke volt.[3]

2010 augusztusában került vissza a Magyar Televízióba. Ott először az Új Média vezető szerkesztője, később a Hír Főszerkesztőségre került. Itt készítette azóta elhíresült botrányos híradásait (lásd alább).

2011. április 8-án Böröcz István, az MTVA akkori vezérigazgatója hír- és hírháttér műsorok főszerkesztősége élére nevezte ki. 2011 szeptember 23-tól a közéleti műsorok főszerkesztőségét vezette Gazsó L. Ferenc helyett.[4] 2014-től tartalomszolgáltatási igazgató. 2016 júliusától kibővítették hatáskörét: a programming terület felelőseként felelt az MTVA valamennyi csatornájának műsorstruktúrájáért.

2018 szeptemberében, Vaszily Miklós távozása után Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke az MTVA vezérigazgatójává nevezte ki.[5][6]

Személyéhez kapcsolódó botrányok[szerkesztés]

  • Leghíresebb közreműködése az volt, hogy 2011. április 1-jén olyan tudósítást készített az MTV Hírcentrumának, ami azt sugallta, hogy a Magyarországon járó Daniel Cohn-Bendit zöldpárti európai parlamenti képviselő egy sajtótájékoztatón nem válaszolt arra a kérdésre, hogy demokratikus értéknek tartja-e kiskorúak szexuális tárgyú megközelítését. A riport képi anyaga azt sugallta, hogy a kínos kérdés feltevése után a francia európai parlamenti képviselő távozott a sajtótájékoztatóról. Az Index.hu birtokába került vágatlan felvételből azonban kiderült, mindkét állítás hamis volt.[7][8] A hamis hírt feltöltötték az MTV videótárába is. Az ügyben nem indult vizsgálat sem az MTVA-ban, sem az NMHH Médiatanácsánál.

Családja[szerkesztés]

Nős, három gyermek édesapja.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]