Pandakaland Kínában

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pandakaland Kínában
(The Amazing Panda Adventure)
1995-ös amerikai film
RendezőChristopher Cain
ProducerLee Rich
John Wilcox
Gary Foster
Dylan Sellers
Műfaj
ForgatókönyvíróJeff Rothberg
Laurice Elehwany
FőszerepbenStephen Lang
Yi Ding
Ryan Slater
ZeneWilliam Ross
OperatőrJack N. Green
VágóJack Hoffstra
Gyártás
GyártóWarner Bros.
OrszágUSA
Nyelvangol, kínai
Forgatási helyszínVancouver
Játékidő84 perc
KöltségvetésUSA 1995. augusztus 25.
Magyarország (DVD-n)
Képarány1,85:1
Forgalmazás
ForgalmazóWarner Bros. Pictures
Bemutató
  • 1995
  • 1995. november 30. (Németország)[2]
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel7 506 759 dollár[1]
További információk
SablonWikidataSegítség

A Pandakaland Kínában (eredeti cím: The Amazing Panda Adventure) 1995-ben bemutatott amerikai kalandfilm Christopher Cain rendezésében. A főszerepet Stephen Lang, Yi Ding és Ryan Slater alakítja. A filmet Warner Bros. Pictures gyártotta és forgalmazta.

A projektet 1995. augusztus 25-én mutatták be.

Egy Kínába látogató amerikai kisfiú segít zoológus apjának megmenteni egy pandakölyköt az orvvadászoktól, miközben a pandarezervátumot bezárás fenyegeti bürokratikus akadályok miatt.

Cselekmény[szerkesztés]

Michael Tyler zoológus repülőjegyet küld fiának, Ryan-nek hogy meglátogathassa őt Kínában, ahol ő pandákkal foglalkozik. Ryan nem nagyon akar elmenni, de az édesanyja azt mondja, hogy ha nem tetszik neki, akkor visszajöhet.

Kínában Michael és két társa, Ling, egy fiatal lány és díjnyertes tolmács, valamint Chu, Ling nagyapja, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a pandák terén, felkutatnak egy anyapandát, és rádiós jeladó nyakörvet helyeznek rá. Miután távoznak, a kislány csapdába esik. A rezervátumba visszatérve Michael és a személyzet a rádiójelekből felismeri, hogy a panda veszélyben van. Éppen amikor Michael, Ling és Chu elindulnak meglátogatni a pandát, Ryan megérkezik a rezervátumba. Némi vita után Michael beengedi őt.

A csapdát felállító orvvadászok, Shong és Po véletlenül bokán lövik Michaelt, és a pandakölyökkel együtt elmenekülnek. Michaelt és az anyapandát helikopterrel visszaviszik a rezervátumba, Ling, Chu és Ryan pedig az orvvadászok után kutat. Végül felfedezik a rejtekhelyüket, és kiszabadítják a pandakölyköt. Chu hagyja, hogy Ryan és Ling egyedül folytassák az utat, mert neki vissza kell térnie a rezervátumba.

Az orvvadászok lelövik a hidat, amelyen Ryan és Ling éppen átkelnek, és mindkettőjük a pandakölyökkel együtt a vízbe esik, de sikerül a felszínre jutniuk. Amikor másodszor is lefelé sodorja őket a víz, a páros a felszínre érve észreveszi, hogy piócák borítják testüket, ezért kénytelenek levetkőzni és megmosakodni a tóban. Ryan rájön, hogy az órájában lévő elemekkel tudja működtetni a rádiós nyakörvet, és ezzel lehetővé teszi az apja számára, hogy megtalálja őket.

Megpróbálnak a kölyökkel visszamenni a rezervátumba, de egy helyi faluba érkeznek, ahol vendégül látják őket, amiért megvédik a kölyköt. Azonban Shong és Po is megérkezik. A falusiak segítenek a triónak elmenekülni, de az orvvadászok követik őket. Michael megérkezik és megfékezi az orvvadászokat, majd ő, Ryan, Ling és a kölyök visszamennek a rezervátumba.

A kínai tisztviselők, akik be akarták zárni a rezervátumot, látják, hogy Ryan visszahozza a kölyköt, és a kölyök újra találkozik az anyjával, ezért úgy döntenek, hogy továbbra is nyitva hagyják a rezervátumot.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang[3]
Dr. Michael Tyler Stephen Lang Rosta Sándor
Ryan Tyler Ryan Slater Halasi Dániel
Ling Yi Ding Molnár Ilona
Chu nagyapa Wang Fei
Po Zhou Jian Zhong
Szong Yao Er Ga
Beth Tyler Isabella Hofmann Koffler Gizella
Johnny Brian Wagner Vicsek Miklós
Mr. Xu, bizottsági tag Lan Yu

Fogadtatás[szerkesztés]

A Rotten Tomatoes kritika-gyűjtő weboldalon a film 10 kritika alapján 20%-os minősítést ért el, és 4,3/10-es átlagértékelést kapott.[4]

Yi Dinget a 17. Youth in Film Awards-on a legjobb fiatal női mellékszereplőnek jelölték a filmben nyújtott alakításáért.[5]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a The Amazing Panda Adventure című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. https://www.boxofficemojo.com/release/rl1547929089/weekend/
  2. Lexicon of international films (német nyelven). Zweitausendeins
  3. IszDb - Magyar hangok (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2021. július 2.)
  4. 'The Amazing Panda Adventure (1995) (angol nyelven). Rotten Tomatoes . Fandango Media. (Hozzáférés: 2021. július 2.)
  5. 17th Annual Awards. Young Artist Awards. Young Artist Foundation. [2011. március 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. július 2.)

További információk[szerkesztés]