Paddy and the Rats

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Paddy and the Rats
Paddylive.jpg
Információk
Eredet HUN Magyarország
Aktív évek 2008-napjainkig
Műfaj punk rock, pub 'n' roll
Kiadó Nordic Records
Tagok
Paddy O’Reilly
Sam McKenzie
Joey MacOnkay
Vince Murphy
Seamus Connelly
Bernie Bellamy
Korábbi tagok
Sonny Sullivan

A Paddy and the Rats weboldala

A Paddy and the Rats nevű ír punk rock kocsmazenét játszó miskolci zenekart Paddy O'Reilly (dalszerző, énekes) alapította Vince Murphyvel (basszusgitár) és Joey MacOnkay-val (elektromos gitár) 2008-ban. Később csatlakozott hozzájuk Seamus Connelly (dob), Sonny Sullivan (harmonika) és Sam McKenzie (hegedű, ír síp, skót duda, mandolin). A zenekar zenéjében az ír és a kelta népzene motívumait ötvözi a punk rockkal, bár néhol megjelennek orosz, cigány és polka elemek is.

2010-ben jelent meg első albumuk, a Rats on Board, ami nem csak Magyarországon, de külföldön is óriási sikert aratott, emellett a Celtic Rock kelta-rock portálon elnyerték a második és a harmadik helyezést az év zenekara és lemeze szavazásán. 2010-ben ők voltak a legtöbbet letöltött magyar zenekar az iTunes-on.[1]

2011 tavaszán jelent meg második albumuk, a Hymns For Bastards, melyet a jól táncolható jiges ritmusok jellemeznek. 2008 óta már több száz koncerten vannak túl, külföldön és belföldön is egyaránt játszanak, aminek következtében egy masszív rajongótábor jött létre. Az elmúlt években több magyar fesztiválon (Hegyalja Fesztivál, Campus, Szin, EFOTT, Pannónia Fesztivál, VOLT Fesztivál) is részt vettek és bejárták fél Európát (Németország, Franciaország, Olaszország, Ausztria, Svédország, Dánia, Szlovákia stb.).

2011. április 17-én telt házas koncertet tartottak az A38 Hajón, majd tavasszal országos lemezbemutató turnét tartottak.

2012 áprilisában Sonny Sullivan kivált a zenekarból, helyét Bernie Bellamy vette át.

Tagok[szerkesztés]

Jelenlegi tagok
Korábbi tagok

Felállás az idők során[szerkesztés]

Diszkográfia[szerkesztés]

A zenekar 2012-ben
Stúdióalbumok
  • Rats on Board (2010)
  • Hymns For Bastards (2011)
  • Tales From The Docks (2012)
  • Lonely Hearts' Boulevard (2015)
  • Riot City Outlaws (2017)

Források[szerkesztés]

  1. Gyalai, Zsófia: "Tavaly egyébként a legtöbbet letöltött magyar zenekar voltunk iTunes-on..." - Paddy and the Rats interjú. sciart.eu, 2011. május 23. (Hozzáférés: 2017. augusztus 8.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]