Orcs & Elves II

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Orcs & Elves II
FejlesztőFountainhead Entertainment
KiadóEA Mobile
TervezőJohn Carmack
SorozatOrc & Elves
MotorDoom RPG
PlatformokMobiltelefon
Kiadási dátum2007. november 15.[1]
Verzió4.5.25
MűfajSzerepjáték
JátékmódokEgyjátékos
KorhatárESRB: T
PEGI: 12+
OFLC: M
SablonWikidataSegítség

Az Orcs & Elves II egy fantasy szerepjáték videójáték formájában mobiltelefonra. John Carmack és a Fountainhead Entertainment fejlesztette ki, az id Software felügyelete alatt, majd az Electronis Arts adta ki 2007. november 15-én.[1] Ez a játék is, csakúgy mint az Orcs & Elves, a Doom RPG motorján alapszik.

Játékmenet[szerkesztés]

Az Orcs & Elves II egy FPS nézetben játszódó körökre osztott szerepjáték, amelynek játékmenete szinte teljesen megegyezik az Orc & Elves első részével. A harcokban itt is minden egyes mozgás, lövés vagy varázslás lépésnek számít, kivéve a fordulás és a fegyverek közti váltogatás. A játék úgy van kitalálva, hogy minden egyes lépésnél a játékos egy képzeletbeli négyzetrácsos padlón mozog, amely szerint minden egyes kocka egy lépést jelent a körökre osztott játék során, mindezt belső nézetben.

Ebben a részben is kazamatákban játszódik a játék, ahol különböző méretű és berendezésű helységek, illetve szobák találhatóak, amelyeket bármikor bejárhat a játékos. Néhány ellenségnél is muszáj, hogy valamilyen stratégiát alkalmazzunk, mivel immunisak lehetnek különböző varázslatokra vagy támadásokra.[2]

Néhány alapvető szerepjáték elem ebbe a részbe is bekerült, mint például a barlangokban való mászkálás, a karakter felfejlesztése, illetve tárgyak megvétele aranyért cserébe. Ahogyan a játékos egyre jobban a játék vége felé közeledik, úgy nőnek az egyes tulajdonságai, mint például az erőssége, az életereje és a védekezése. Közben pedig különböző titkos területeket, s tárgyakat fedez fel, illetve küldetéseket old meg. Habár a játékos csupán egy kezdetleges karddal és egy Ellon nevű varázspálcával rendelkezik a játék elején, később már egyre erősebb fegyvereket és páncélokat találhat, illetve vásárolhat magának aranyért az erre kinevezett boltokban.[3] A tárgyak akár lehetnek passzív és aktív hatásúak. A passzívakhoz például a pajzsok tartoznak, amelyek megvédik a játékost, vagy a gyűrűk és a kulacsok, amelyek viszont a játékos képességein javít. Az aktívakhoz pedig az erősebb fegyverek tartoznak, mint például a harci kalapácsok, a számszeríjjak vagy a varázspálcák.

Pályák és fegyverek[szerkesztés]

Pályák Fegyverek
Caverns - Barlangok Wand - Az Ellon nevű varázspálca.
Dwarkar - Az első város, ahová betér a játékos, bár a lakók nem túl kedvesek. Staff - Egy közönséges bot, amellyel szikladarabokat és szétverhető tárgyakat verhetünk szét.
Tunnels - Alagutak Dagger, Poison Dagger - A játék elején csak egy egyszerű tőr, ám később már egy mérgezett tőrré alakul át.
El'Landra - A második városban, ahol már kedvesebbek a lakosok. Bob - Egy egér, akinek segítségével akár a börtönökből is kijuthatunk, illetve titkos helyeket fedeztethetünk fel vele.
Dark Forest - Magyarul Sötét Erdő, amely a következő városba vezeti a játékost. Kinetic Bow - Gyors Íj, amely tüzes nyilakat lő ki.
Sol - A főellenség által megszállt és romba döntött város. Flame Sword - Lángoló Kard, amely lángba borítja az ellenséget.
Darkfel - Itt kerül sor a főellenség és a játékos összecsapására. Shrink Orb - Összezsugorító Gömb, amely négy körre összezsugorítja az ellenséget.
Mold Orb - Mérgező Gömb, amely négy körre megmérgezi az ellenséget.
Freeze Orb - Fagyasztó Gömb, amely négy körre lefagyasztja az ellenséget.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b '1UP.com - Orcs & Elves II megjelenés (angol nyelven). (Hozzáférés: 2008. augusztus 30.)[halott link]
  2. szerk.: id Software: Orcs & Elves Útmutatói Könyv DS verzióhoz (PAL verzió) (angol nyelven). EA, 20-23. o. (2007) 
  3. szerk.: id Software: Orcs & Elves Útmutatói Könyv DS verzióhoz (PAL verzió) (angol nyelven). EA, 11-12. o. (2007) 

További információk[szerkesztés]

Hivatalos oldalak[szerkesztés]

Ismertetők[szerkesztés]

Egyéb[szerkesztés]