Orbiter (sim)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Orbiter space flight simulator
Fejlesztő Martin Schweiger
Platformok Windows
Kiadási dátum 2010. augusztus 30.
Verzió 2010 P1
Műfaj Űrrepülés-szimuláció
Játékmódok
Az Orbiter space flight simulator weboldala

Az Orbiter Simulator egy személyi számítógépen futtatható ingyenes űrrepülés-szimulátor program.

Mire alkalmas a program[szerkesztés]

Az Orbiter egy zárt forráskódú ingyenes szoftver, melyet Dr. Martin Schweiger, a University College London professzora készített. Dr.Martin Schweiger optikai tomográfiával foglalkozik hivatásából adódóan, de elkötelezett híve a fizikának, ezen belül az űrhajózás szimulációjának.

Az Orbiter űrrepülés szimulátort 2000-ben kezdte el fejleszteni, oktatási céllal.

A program alkalmas űrrepülések pontos szimulációjára, az egyes járművek navigációjának, valamint az űrrandevúk szimulálására, de használható a program planetárium szoftverként is, a Naprendszer tanulmányozására, de akár bolygóegyüttállásokat is tanulmányozhatunk vele, akár a jövőben, akár a múltban. A bolygók helyzetét igen pontosan ábrázolja.

A szoftver nem játékprogram, így nem lehet lövöldözni, nincsenek benne harci, taktikai helyzetek.

Kiegészítő modulok[szerkesztés]

Mivel a program eredetileg csak a repülési szimulációra koncentrált, ezért nem volt hangja. Azonban a program több kiegészítővel látható el, melyek szintén ingyenesek, így hangmodul is letölthető hozzá, ami ma már ajánlott minden Orbiter felhasználónak.

További kiegészítőket lehet találni még az AVSIM web oldalán, mely szinte minden olyan szimulátorral foglalkozik, amely elhagyja a talajt.

Hasonlóan sokrétű, de leginkább az Orbiterhez igazodott oldal az OrbitHangar, ahol a legnépszerűbb kiegészítő modulokat találhatjuk meg

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]