Omi (szereplő)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Omi a Saolin leszámolás című rajzfilm egyik főszereplője. Egész életét a Saolin-templomban élte. Ő a Víz Shaolin Sárkánya. Árva, de egy epizódban elhitették vele, hogy van családja, és a családneve Retkes. De a családját Jack Spicer, Wuya és Babszem Hannibál alakította át az Amorf Moby-val Jack robotjait. Kb. 20 és fél kiló.

Omi és a Denshi Nyuszi.

Története[szerkesztés]

Omi a templomban nevelkedett. Mikor megismerte társait, eléggé furcsának találta őket. Ő győzte le Mala Mala Jongot, a Wu-szörnyet, és visszament a múltba hogy szerezzen egy varázsfadobozt, amivel a hús-vérré lett Wuyát újra szellemmé lehet változtatni. Omi lefagyasztotta magát a Tornami Gömbbel, várt 1500 évet, ami viszonylag gyorsan letelt, és így visszatért a jelenbe. A varázsdoboz Raimundóhoz került, aki bezárta vele Wuyát. Egyszer Chase Young átállítja a gonosz oldalra, ám Omi nem önként ment – aki a Yin-Yang világból visszajön, de csak a Ying Jojót használja, gonosszá változik, mert a jó chi-je a Yin-Yang világban marad. Ez történt Omival is, ám társai megmentették. De Chase macskává változtatja, mert mikor Omi gonosz volt, hűséget esküdött neki, és mint harcosnak, meg kell tartania a szavát. Ám egy leszámolásban ő és a többi Sárkány legyőzte Chase-t, így újra ember lett. Utána a vezetői szintért zajlott egy vizsga, amiben Omi úgy akart bizonyítani, hogy visszamegy a múltba, és megakadályozza Chase gonosszá válását, ám az rosszul sült el…

Támadásai[szerkesztés]

  • Shaolin szerzetes: Víz! Tsunami csapás!
  • Shaolin növendék: Tornádócsapás víz/jég!
  • Wudai harcos: Wudai Neptun víz/jég!

Omi árva volt és ez egyszer nagyon elszomorította. Jack ármányosan elválasztotta Omit a szerzetesektől. Mikor Omi rájött hogy szülei igazából Jack robotjai, úgy érezte: az ő családja a Shaolin templomban van.