OVB Magyarország

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
OVB Vermögensberatung Kft.
Típuskorlátolt felelősségű társaság
Alapítva1992
Székhely1138 Budapest Váci út 140.
VezetőkPapp Ádám, Jánosi Gergely
Termékekbanki szolgáltatások
biztosítás
önkéntes nyugdíjpénztárak
egészségpénztárak
állami támogatások és adókedvezmények
AnyavállalataOVB Holding AG

Az OVB Vermögensberatung Kft. weboldala
SablonWikidataSegítség

Az OVB Vermögensberatung Kft. (rövidítve: OVB) Magyarországon 1992 óta van jelen, és jelenleg 50-nél több irodában dolgoznak tanácsadóik országszerte. A magyar összpénzpiaci tanácsadói szektor piacvezető tanácsadó vállalata 2015-től.[1]

Története[szerkesztés]

Anyavállalata az OVB Holding az első német vagyoni tanácsadó vállalatok egyike, 1970-ben Kölnben alapították. Az OVB több mint 50 év alatt Európa egyik vezető pénzügyi szolgáltató cégévé vált. Jelenleg 16 országban vannak jelen.

A németországi anyavállalatnál és minden egyes európai leányvállalatnál azonos standardok a mérvadók, de minden országképviselet specifikusan, a hazai viszonyokra koncentrálva működik.

Üzleti modell[szerkesztés]

Az OVB egy olyan üzleti modellen alapul, amely a széles körű pénzügyi koncepció keretében az ügyfelek igényeit és céljait állítja a középpontba, ugyanakkor az OVB karrierrendszerén belül tanácsadóik számára stabil kereteket biztosít az önálló vállalkozói tevékenységhez. Az MLM (multi level marketing) rendszeren alapuló cég, az újonnan érkező munkatársak közeli barátaik és hozzátartozóik révén jutnak első sorban új ügyfelekhez amely később bővíthető az általuk adott ajánlásokkal. Fizetési rendszerük teljes mértékben jutalék alapon van, így kizárólag a sikeresen szerződött új ügyfelek után írható jóvá valós fizetés. Az OVB folyamatos továbbképzésben, oktatásokban részesíti tanácsadóit, amivel mindig naprakészek a pénzügyeket illetően.

Magyarországon a banki és biztosító termékek mellett nagy hangsúlyt fektetnek a különböző adókedvezmények és támogatások megigénylésére. Ügyfeleiknek meglévő kiadásaikon spórolnak, és segítenek hosszútávon anyagi tartalékot képezni.

OVB Akadémia[szerkesztés]

Az OVB saját oktatási központtal rendelkezik, amely a tanácsadóik továbbképzése mellett arra is lehetőséget nyújt, hogy a hallgatók a tanfolyamot elvégezve az OVB-nél megszerezhetik a munkához szükséges hatósági tanúsítványt, amellyel elindulhatnak a pénzügyi szakma irányába.

Tényszámok[szerkesztés]

Az OVB Magyarország 2021-es pénzügyi évben elért 10,3 Mrd HUF közvetítői bevétele 14 %-os növekedésnek felel meg az előző évi 9 Mrd HUF értékhez képest. A kiszolgált ügyfelek száma 2021-ben meghaladta a  300e főt. [2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Íme a Brokernet utáni korszak sztárjai (magyar nyelven). Portfolio.hu. (Hozzáférés: 2022. július 1.)
  2. Történelmi rekord az OVB-nél (magyar nyelven). Portfolio.hu. (Hozzáférés: 2022. július 1.)

További információk[szerkesztés]