Nyírjuk ki Gunthert

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Nyírjuk ki Gunthert
(Killing Gunther)
2017-es amerikai film
Rendező Taran Killam
Műfaj
Forgatókönyvíró Taran Killam
Főszerepben
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Játékidő 92 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató2017. október 5. (Magyarország)[1]
Korhatár16 IV. kategória (NFT/24444/2017)
További információk

Nyírjuk ki Gunthert egy 2017-es amerikai akció- és filmvígjáték. Taran Killam rendezte, aki a forgatókönyvet is írta. Andrew W. Marlowe írta. A főszereplő Arnold Schwarzenegger.

Cselekmény[szerkesztés]

Gunther a szakma legjobbja, ő a legkiválóbb bérgyilkos. Néhány elszánt bérgyilkos viszont a fejébe veszi, hogy elteszik láb alól, hogy a helyére lépjenek. A csapat vezetője Blake, akit személyes bosszú is vezérel, egykori barátnője ugyanis Günther miatt hagyta el. A csapat további tagjai: Donnie, a bombaszakértő; Sanaa, a hirhedt közel-keleti bérgyilkos, Rahmat Fairouza lánya; Gabe, számítógépes hacker és Ashley, Blake mentora, egy visszavonult profi bérgyilkos.

Azért, hogy a gyilkosság még hitelesebb legyen, felbérelnek egy filmes stábot is, akik elkísérik a csapatot. Később csatlakozik még hozzájuk Izzat, egy robotkezű gyilkos; Yong, a méregkeverő; Mia és Barold Bellakalakova, két őrült testvér Oroszországból és Max, Blake egykori társa.

Az akció azonban nem indul zökkenőmentesen, Ashley szívroham miatt kórházba kerül, Maxszal, aki információkkal rendelkezik Guntherről egy fejlövés végez. A csapat Miamiba utazik, ahol csapdát állítanak fel Gunthernek. A bérgyilkos azonban okosabb tőlük és megöli Izzat-ot. A következő rajtaütésnél Yong-gal egy kígyómarás végez. Ráadásul még az FBI is rászáll Blake-re. Egyre dühösebben próbál Blake nyomára akadni, ám ő mindig egy lépéssel előttük jár és megöli a Bellakalakova testvéreket is. Időközben meghal Ashley is, Gunther pedig egy bombával felrobbantja a sírt a temetésén.

Blake rajtaüt Guntheren a bérgyilkos saját lakásán, ám ő ismét elmenekül. Végre láthatjuk a titokzatos Gunthert, aki egészen idáig csak játszott a merénylőivel. Elmeséli, hogyan csalta őket tőrbe, hogyan végzett a csapat tagjaival egyesével. Békét és barátságot ajánl, ám Blake ebbe nem egyezik bele. A csapat szétszéled, de Gunther még egy újabb gonosz húzást eszel ki: Blake egykori barátnőjét bemutatja egy másik férfinak, akivel végül összeházasodik, majd Gunther nyomtalanul eltűnik.

Gunther Ausztriában kezd új életet: nyugdíjas klubbot vezet, gyeplabda edző egy iskolában és belefog a zenei karrierjébe is. Blake nem nyugszik, megtalálja Ausztriában, majd több lövéssel végez vele. Öröme nem tart sokáig, legnagyobb ellenségén ugyanis bombamellény volt, mely a halála után egyből működésbe lépve megöli a merénylőjét.

A film stáblistája alatt a készítők elrejtettek egy további jelenetet is: Az osztrák rendőrség sajtótájékoztatót tart a gyilkosságról, melyben elmondják, két rivális bűnöző leszámolásáról volt szó, nem pedig terrortámadásról. A sajtótéjékoztatón jelen van Gunther is álruhában és álszakállban...

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang
Gunther, a profi bérgyilkos Arnold Schwarzenegger Gáti Oszkár
Blake Taran Killam Hamvas Dániel
Donnie Bobby Moynihan Kapácsy Miklós
Sanaa Hannah Simone Solecki Janka
Rahmat Peter Kelamis Törköly Levente
Yong Aaron Yoo Pálmai Szabolcs
Gabe Paul Brittain Dévai Balázs
Izzat Amir Talai Tokaji Csaba
Barold Ryan Gaul Szatmári Attila
Mia Allison Tolman Nádasi Veronika
Lisa Cobie Smulders Németh Kriszta
Kovalchik Dave 'Squatch' Ward Bartók László
Nate Amitai Marmorstein Karácsonyi Zoltán
Ashley Aubrey Sixto Orosz István
Max Steve Bacic Sarádi Zsolt
Cheyenne Scott McNeil Horváth-Töreki Gergely
Trish Rebecca Olson Roatis Andrea
Jewel Alex Duncan Bárány Virág
További magyar hangok
Csépai Eszter, Fellegi Lénárd, Földesi Ági, Formán Bálint, Gyurin Zsolt, Kis-Kovács Luca, Lipcsey Bori

További információk[szerkesztés]

  1. http://nmhh.hu/dokumentum/198182/terjesztett_filmalkotasok_art_filmek_nyilvantartasa.xlsx