Nintendo Network Services

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Nintendo Network Service Database Inc.
Nintendo Network.svg
Típus Leányvállalat
Jogelőd Wii no Ma (2009–2012)
Alapítva 2009. május 1.
Megszűnt 2018
Székhely Kiotó, Japán
Vezetők Beppu Juszuke (elnök)
Iparág Videojátékok
Termékek Nintendo Network
Anyavállalata Nintendo

[http://[www.nintendo.co.jp Nintendo.co.jp] A Nintendo Network Service Database Inc. weboldala]

A Nintendo Network Service Database (NSD), korábban Wii no Ma, egy japán cég volt. Eredetileg a Nintendo azért hozta létre, hogy digitális szórakoztatási szolgáltatást kínáljon a Wii tulajdonosoknak, a cég azóta át lett nevezve.[1]

Megszűnéséig a Nintendo Network Services kezelte a Nintendo Network minden műveletét, beleértve a programozást és a szerverfenntartást a Nintendo belsős projektéiben az ők Nintendo Network Business & Development részlegükön és teljesen különböző más külső online software infrastruktúrák által. Végül a társaság szintén együttműködött a fejlesztésben, hogy a külsős online software infrastruktúrák kompatibilisek legyenek a Nintendo konzolokkal és a Nintendo Networkkel.

Történelem[szerkesztés]

Wii no Ma[szerkesztés]

A Wii no Ma (Wiiの間?) egy video-on-demand szoltgáltatás csatorna volt, amit a Nintendo működtetett együttműködve a Dentsuval, hogy műsorokat és reklámokat készítsenek. A Wii no Ma nézhető volt azoknak, akiknek volt Wii-jük internetkapcsolattal és családorientált tartalmakat kínált, mint rajzfilmek, gondolkodtató kvízek, főzés, oktató műsorok és más műsorokat, amiket a Nintendónak készültek. Az adás 2009. május 1.-én indult Japánban.[2] 2010-ben számos névjegyet nyújtottak be a névre.[3]

A csatorna interfésze egy virtuális nappali körül épült, ahol legfeljebb nyolc Mii-t lehetett regisztrálni és léphetett kapcsolatba. A virtuális nappaliban volt egy TV, ami elvitte a nézőt a video listára. A „portás” híresség Mii-je alkalmanként bemutatta a különleges műsorokat.

A felsővezető a Fuji Televisionnél azt állította, hogyha azt terveznék, hogy a Wii-t tennék meg a nappali középpontjának értelmes módon, az volna a tévés producerek stábjának rémálma.[2]

Egy DSiWare applikáció, amit Dokodemo Wii no Mának hívtak, ingyen le tudtak tölteni a Nintendo DSi japán felhasználói és ezáltal letölthettek műsorokat a Wii no Ma-ról a Wii-ről a DSi-re, és aztán visszajátszhatják azokat. Ez lehetővé tette a felhasználók számára, hogy letöltsenek kuponokat a DSi-re, amelyet egy boltban le lehet szkennelni a képernyőről.

2012-es átnevezés[szerkesztés]

A Nintendo megszüntette a Wii no Ma csatorna működését 2012. április 30-án,[4] és átnevezte a társaságot Nintendo Network Service Database-re.

2018-ban felszámolták a Nintendo Network Servicest.[5]

WiiLink24[szerkesztés]

2020-ban indult egy rajongói újraindulása a szolgáltatásnak WiiLink24 néven, amely a japán Wii csatornákra specializálódott. Célja nemcsak, hogy lefordítsa az applikációt angolra, de arra is, hogy visszahozza a szolgáltatást törvényesen, amennyire lehetséges.[6]

Egyéb[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Nintendo_Network_Service_Database című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. http://iwataasks.nintendo.com/interviews/#/wiiu/miiverse/0/0
  2. a b Nintendo to take on broadcasters with Wii TV - Times Online, 2011. június 12. [2011. június 12-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. szeptember 19.)
  3. "Wii No Ma" Name Trademarked in U.S., 2010. március 1. [2010. március 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. szeptember 19.)
  4. Frater, Patrick: Nintendo to close VoD site. Film Business Asia, 2012. február 22. [2012. március 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. február 22.)
  5. Annual Report 2018 for the fiscal year ended March 31, 2018. Nintendo , 2018. január 31.
  6. Home — WiiLink24. wiilink24.com . (Hozzáférés: 2021. január 2.)
  7. Movies, TV Episodes Streamed Instantly From Netflix Headed to Nintendo’s Wii Console This Spring - Jan. 13, 2010, 2010. január 16. [2010. január 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. szeptember 19.)