Nika Volek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Nika Volek az amerikai Szökés című sorozat egyik kitalált szereplője. Holly Valance alakítja.

Nika Volek
A szökés-szereplő
Nika Volek (A szökés).jpg
Megjelenési információk
Első megjelenése Felsőbb parancsra (1x10)
Utolsó megjelenése Nyolcból egy (2x04)
Megszemélyesítője Holly Valance
Évadok

1., 2.

Ennyi epizódban szerepelt = 5
Szinkronhang Solecki Janka
Nika Volek adatai
Neme
Állapota Michael törvényes felesége
Szerep 1. évad: Michael felesége, segítője
2. évad: Michael felesége, segítője

Háttér[szerkesztés]

Nika cseh származású nő, Michael segített neki megszerezni az Amerikában való letelepedési jogot. A börtönbe kerülése előtt egy nappal vette el feleségül Nikát, hogy később majd segítsen neki a lány.

Szerepek[szerkesztés]

1. évad[szerkesztés]

Először a 10. részben találkozhatunk vele, amikor Nika egy fontos holmit, egy bankkártyát visz be Michaelnak a börtönbe. Ez a kártya is kell a szökéshez. Ám a látogatás után Bellick követi a nőt, aki egy sztriptízbárban dolgozik. Mivel Bellick megfenyegeti, Nika elmondja neki, mit vitt be férjének a Fox Riverbe. Később Michael új feladatot bíz rá, amit Nika el is végez: ellopja Sarától a börtön gyengélkedőjének a kulcsát. Itt látjuk őt utoljára az évadban.

2. évad[szerkesztés]

Mikor Linc megsérül, Michael Nika segítségét kéri, aki el is látja férje bátyját. Bellick és Roy Geary azonban rájuk akadnak, így együtt kezdenek el menekülni. Egy rövid hajsza után a két exőr foglyai lesznek, de végül Nika segítségével el tudnak szökni. Ám akkor a lány hirtelen ellenük fordul: fegyvert ránt a két fivér ellen. Mivel a fegyverből Lincoln már korábban óvatosságból kivette a töltényeket, magára hagyják Nikát, és nélküle folytatják útjukat.