Nico Klopp

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nico Klopp
Önarcképe
Önarcképe

Született1894. szeptember 18.
 Luxemburg, Bech-Kleinmacher
Meghalt1930. december 29. (36 évesen)
 Luxemburg, Luxembourg
NemzetiségeLuxemburg luxemburgi
Stílusaposztimpresszionizmus
A Wikimédia Commons tartalmaz Nico Klopp témájú médiaállományokat.

Nico Klopp (Bech-Kleinmacher, 1894. szeptember 18.Luxembourg, 1930. december 29.) luxemburgi posztimpresszionista festő. Hazája festészetének egyik nagy alakja.

Élete[szerkesztés]

Nico Klopp 1894. szeptemberének közepén született a luxemburgi Bech-Kleinmacherben. Festőtársához, Joseph Kutterhez hasonlóan ő is a Luxemburgi Iparművészeti iskolában tanult. Később tanult Kölnben, 1916-1918 között a düsseldorfi Művészeti Akadémián volt tanuló és emellett pedig további két évet tanult Weimarban. Ezután visszatért hazájában és a Mosel mellett fekvő Remichben élt. Az ebben az időben festett képein a legfőbb téma a Mosel-folyó, annak hídjai és annak életének különböző jelenetei. Emellett több csendéletet és utca jelenetet is alkotott.

Klopp eredetileg a Cercle artistique de Luxembourg nevű művészcsoportnak volt a tagja, azonban több társával együtt ellentétbe kerültek a csoport többi tagjával ezért kiváltak. Ő volt az egyik társalapítója a Salon de la Secession nevű művészcsoportnak. Festményeiből több került kiállításra galériákban és szalonokban Luxembourg, Trier, Nancy, Bruges, és Echternach városaiban.

Klopp 1930. december 29-én halt meg alig 36 évesen.

Galéria[szerkesztés]

Források[szerkesztés]