Nersevik

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) és a Szovjetunió Kommunista Pártja (SZKP) tagjainak, rajongóinak, elvakult hívőinek és nem utolsó sorban létrehozóinak közös nevezőre hozott elnevezése, mely hangalakjában, ritmikájában összecseng a "bolsevik" kifejezéssel, lévén a NER és a SZKP működésében hívő személyek ugyanolyan irracionális ragaszkodást éreznek a maguk bizonytalan alapú, sok tetten érhető esetben a tényekkel szemben valótlanságokat állító egypárti "alternatív valósága" iránt. Utóbbi célja a széles tömegek befolyásolása különböző csatornákon keresztül, az állami (egypárti, jelen esetben ez a Fidesz, úgy is mint a gyakorlatilag egypárti hatalmat gyakorló szervezet) irányítás alá vett médián, jelesül a felvásárolt nyomtatott sajtón, televíziócsatornákon és az internetes felületeken (és ún. trollhadseregen) keresztül.


A bolsevik (A bolsevik fő tulajdonsága, hogy vakon követi a Párt irányvonalát. Egy bolsevik a kommunizmus feltétlen híve) minden ismertetőjegyével rendelkező, NER-ben hívő személy.

A nersevik fő tulajdonsága tehát, hogy vakon követi a Párt irányvonalát. Egy nersevik a Fidesz-kleptokrácia feltétlen híve.

A "nersevik" kifejezés gyakori használója Puzsér Róbert, budapesti főpolgármester-jelölt.