Nenszi Azsram

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Nenszi Azsram
نانسي عجرم
Nancy Ajram.jpg
Életrajzi adatok
Születési név نانسي نبيل عجرم‎
Született 1983május 16. (38 éves)
Libanon Bejrút, Libanon
Pályafutás
Műfajok arab pop, arab folk
Aktív évek 1998
Hangszer énekhang
Tevékenység szólóénekes
Kiadók EMI Arabia (1998)
Megastar (2002–2005)
In2Musica (2008–)

Nenszi Azsram
نانسي عجرم weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Nenszi Azsram
نانسي عجرم
témájú médiaállományokat.

Nenszi Azsram, nyugatias átírással Nancy Ajram vagy Nancy Agram (arabul: نانسي عجرم) (Bejrút, 1983. május 16. –) többszörös díjnyertes libanoni popénekes- és táncosnő. Ismertebb dalai az Ahaszmak ah, Ja szalám, Ah v Nossz és a Ja tabtab va dalla.

Az arab világban több mint 12 millió lemezét értékesítették, ezért ma ő az egyik leggazdagabb libanoni énekesnő. Személyes vagyona meghaladja a 16 millió dollárt. Csak Libanonban több mint négymillió albuma kelt el és Egyiptomban is ő a harmadik a női bestseller listákon.

Akkor lett híres, amikor megjelent a libanoni televízió Nuzsúm al-Musztakbal („A jövő csillagai”) című zenei tehetségkutató műsorában az 1990-es évek közepén. Ezután két albuma is megjelent kevés sikerrel: a Mihtazsalak („Kellesz nekem”) 1998-ban és a Síl ujúnak anni („Vedd le rólam a szemed”) 2000-ben. Csak 2003-ban került a libanoni zenei élet középpontjába. A Ja Szalám („Milyen nagyszerű”) című lemezének Zsízsi Lámára volt a producere. Következő albuma, az Ah v nossz, 2004-ben jelent meg.