Nenszi Azsram

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nenszi Azsram
نانسي عجرم
Életrajzi adatok
Született1983május 16. (41 éves)
Libanon Bejrút, Libanon
IskoláiCollège Saint Joseph – Antoura
Pályafutás
Műfajokarab pop, arab folk
Aktív évek1998
Hangszerénekhang
Tevékenységszólóénekes
KiadókEMI Arabia (1998)
Megastar (2002–2005)
In2Musica (2008–)

Nenszi Azsram
نانسي عجرم weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Nenszi Azsram
نانسي عجرم
témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Nenszi Azsram, nyugatias átírással Nancy Ajram vagy Nancy Agram (arabul: نانسي عجرم) (Bejrút, 1983. május 16. –) többszörös díjnyertes libanoni popénekes- és táncosnő. Ismertebb dalai az Ahaszmak ah, Ja szalám, Ah v Nossz és a Ja tabtab va dalla.

Az arab világban több mint 12 millió lemezét értékesítették, ezért ma ő az egyik leggazdagabb libanoni énekesnő. Személyes vagyona meghaladja a 16 millió dollárt. Csak Libanonban több mint négymillió albuma kelt el és Egyiptomban is ő a harmadik a női bestseller listákon.

Akkor lett híres, amikor megjelent a libanoni televízió Nuzsúm al-Musztakbal („A jövő csillagai”) című zenei tehetségkutató műsorában az 1990-es évek közepén. Ezután két albuma is megjelent kevés sikerrel: a Mihtazsalak („Kellesz nekem”) 1998-ban és a Síl ujúnak anni („Vedd le rólam a szemed”) 2000-ben. Csak 2003-ban került a libanoni zenei élet középpontjába. A Ja Szalám („Milyen nagyszerű”) című lemezének Zsízsi Lámára volt a producere. Következő albuma, az Ah v nossz, 2004-ben jelent meg.