Neil Young Sétány (NYS)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Neil Young Sétány (NYS)
A Neil Young Sétány (NYS) logója
A Neil Young Sétány (NYS) logója
a NYS
a NYS
Információk
EredetMagyarország
Aktív évek2004-től
Műfajrock
KiadóGaleon
Tagok
Huzella Péter
Rátóti Zoltán
Tóth István
Sülyi Péter

A Neil Young Sétány (NYS) weboldala
SablonWikidataSegítség

Rátóti Zoltán színművész, Huzella Péter (a Kaláka volt tagja) és Tóth István (Hétrét együttes) zenészek, valamint Sülyi Péter szövegíró (Omega együttes) alakította meg a Neil Young Sétányt, közismertebb nevén a NYS-t. A csapat Neil Young dalait énekli magyarul, Sülyi Péter tolmácsolásában. Neil Young-ot a magyar közönség a Woodstock-korszakból ismerheti, ott mutatkozott be a Crosby, Stills, Nash and Young szupercsapat tagjaként, és mára már az amerikai rockzene meghatározó alakjává vált. Jenei Szilveszter (ILLÉS együttes, Kormorán zenekar, Kormorán Memory Band) 2009-ben csatlakozott az együtteshez, 2017-ben útjaik szétváltak. Ez a formáció nem készített közös albumot.

A dalszövegek érdekessége, hogy nemcsak az eredeti magyarra fordított változatai, hanem magyarítva is lettek. Ennek köszönhetően a mondanivaló időtálló, magyar kontextusban köszön vissza, ami garantáltan felejthetetlen élmény.

Első lemezük 2006-ban jelent meg, Hommage à Neil Young címmel. Második lemezük 2009-re datálódik, melynek címe NYS 2. Ezen albumon helyet kapott sok, régóta várt szám, mint például a Nincs Pardon és az Újból egy.

Külső hivatkozások[szerkesztés]