Ned Leeds

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ned Leeds
Megjelenési információk
KiadóMarvel Comics
Első megjelenésThe Amazing Spider-Man 18.
MegalkottaStan Lee, Steve Ditko
adatai
Valódi neveEdward "Ned" Leeds
Állapotaaktív

Edward "Ned" Leeds kitalált karakter a Pókember-képregényekben. A Pókember-történetek mellékszereplője, a Hírharsona riportere és Betty Brant férje.[1] Ő volt a harmadik karakter, aki felvette Vészmanó köpenyét, miután agymosáson esett át, majd megölték, mielőtt felfedhette volna, hogy ki vádolta meg őt.

Jacob Batalon alakítja Nedet a Marvel-moziuniverzum, aki feltűnik a Pókember: Hazatérés (2017), a Bosszúállók: Végtelen háború (2018), a Bosszúállók: Végjáték (2019), a Pókember: Idegenben (2019), és a közelgő folytatásban, a Pókember: Nincs hazaútban (2021).[2]

Háttér[szerkesztés]

Jacob Batalon színész alakította Ned Leeds-t a Marvel-moziuniverzumban.

Ned Leeds karakterét Stan Lee és Steve Ditko készítették. Először a The Amazing Spider-Man tizennyolcadik (1964. novemberi) számában jelent meg. Az 1986-os Spider-Man vs. Wolverine című képregényben megölik Ned Leeds-et. Ezt a képregényt Jim Owsley írta. Tom DeFalco, Ron Frenz és Peter David tiltakoztak a szituáció ellen, azzal az indokkal, hogy Owsley nem figyelmeztette őket, hogy Ned Leeds karaktere meghal.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Ultimate Spider-Man #121. Marvel Comics.
  2. Spider-Man 3's Jacob Batalon Reveals New Look For Ned Leeds (amerikai angol nyelven). ScreenRant , 2020. október 30. (Hozzáférés: 2021. január 29.)
  3. Greenberg, Glenn (2009. augusztus 1.). „When Hobby Met Spidey”. Back Issue! (35), 18. o, Kiadó: TwoMorrows Publishing.