Nagy Karina

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Nagy Karina (angolul: Karina the Great) a Csillagok háborúja elképzelt univerzumának egyik szereplője.

Leírása[szerkesztés]

Nagy Karina a geonosisi fajba tartozó királynő, aki feltételezések szerint Y. e. 21-ben meghal. A többi geonosisitól eltérően a királynőnek hat végtagja van és 8,6 méter magas. Potroha hatalmas tojócsőben végződik, amellyel minden nyolcadik másodpercben tojik egy tojást. Nincsen haja. Szemszíne vörös és fekete.

Székhelye a Progate Templom alatti katakombákban van. Itt egy egész zombivá változtatott (az agyférgek segítségével) geonosisi hadserege szolgálja és védelmezi. Ezek a zombi geonosisiak még halottan is harcképesek.

Habár a Geonosis felszíne alatt él, Nagy Karina, habár törve, de beszéli a galaktikus közös nyelvet.

Megjelenése a filmekben[szerkesztés]

Nagy Karina királynőt a „Star Wars: A klónok háborúja” című televíziós sorozat két részében láthatjuk: a második évad 7. „Rémuralom” (Legacy of Terror) és 8. „Az élősködők” (Brain Invaders) részeiben. Az elsőben szerepel a másodikban, csak visszaemlékezésből láthatjuk.

A második geonosisi csata után, Kisebb Poggle főherceg Nagy Karina királynő udvarába menekül, de őt követi Luminara Unduli Jedi Mester és a Buzz becenevű klónkatona. A zombi geonosisiak megölik a klónkatonát és elfogják a jedit. Kisebb Poggle éppen egy agyférget akar bejuttatni Luminarába, amikor Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker és néhány klónkatona rájuk támadnak, megszabadítva a jedit, elfogva Poggle-t és összerombolva a Progate Templom alsó szintjeit. Feltehetően ekkor Nagy Karina meghal, de erre a feltételezésre nincs bizonyíték.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  • Star Wars: The Clone Wars Character Encyclopedia
  • Star Wars: The Clone Wars: The Complete Season Two
  • Star Wars: The Ultimate Visual Guide: Updated and Expanded
  • The Official Star Wars Fact File remake 2 (COD4, Liberation)
  • Queen Karina the Great in the Encyclopedia

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Karina the Great című Wookieepedia-szócikk fordítása. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

További információk[szerkesztés]