Nagy Károly Csillagászati Alapítvány

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Nagy Károly Csillagászati Alapítvány
Típus közhasznú alapítvány
Alapítva 2009
Székhely Magyarország Budapest, Magyarország
Vezetők Kereszturi Ákos, titkár[1]

A Nagy Károly Csillagászati Alapítvány weboldala
SablonWikidataSegítség

A 2009-ben megalakult alapítvány fő célja[2] Nagy Károly vegyész, matematikus, csillagász és ismeretterjesztő életművének megismerése és megismertetése, a csillagászat és űrkutatási ismeretek átadása, Nagy Károly egykori birtokának és az azon fekvő épületeknek a tudományos és kulturális rehabilitációjának elősegítése. Mindezen célok érdekében az alapítvány együttműködik Bicske város önkormányzatával, a Magyar Csillagászati Egyesülettel, a Nagy Károly Városi Könyvtárral, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal és további szervezetekkel.

Az alapítvány Nagy Károly életével, birtokával, műszereivel kapcsolatos kutatásokat végez, továbbá támogatja a csillagászattal, űrkutatással összefüggő kutatást és ismeretterjesztést. Céljai megvalósulásáért továbbá országszerte csillagászati, csillagászattörténeti, űrkutatási előadásokat tart, Bicskén távcsöves bemutatásokat szervez.

Források[szerkesztés]

  1. Civil Szervezetek Névjegyzéke. [2014. október 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. október 13.)
  2. Az alapítvány alapító okirata. [2014. október 21-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2008. február 12.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]