NLE Choppa

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
NLE Choppa
SzületettBryson Lashun Potts
2002. november 1. (21 éves)
Memphis[1]
ÁlneveNLE Choppa
Állampolgárságaamerikai
Gyermekeikét gyermek
Foglalkozása
IskoláiCordova High School

A Wikimédia Commons tartalmaz NLE Choppa témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Bryson Lashun Potts (2002. november 1. –), közismerten NLE Choppa (korábban YNR Choppa), amerikai rapper, énekes, dalszerző. 2019 januárjában nagy hírnévre tett szert a Shotta Flow című szólójával, amit platinaként igazolt a RIAA, valamint a Billboard Hot 100-on a 36. helyen végzett. Ez a szóló a debütáló albumában, a Cottonwoodban szerepelt.

Potts, a Top Shotta nevű debütáló stúdió albumát 2020-ban adta ki, ami a US Billboard 200-on a 10. helyen végzett és többek között olyan szólókat tartalmazott, mint a „Camelot”, valamint a Walk Em Down (Roddy Ricch közreműködésével), ami pedig a 36. helyen végzett a Billboard Hot 100-on. A 18. születésnapján, 2020. november 1-én, a második mixtape-ét (más előadók instrumentáljaira előadott saját szövegek, zenék) is publikálta, az úgynevezett From Dark To Lightot.

Gyermekkora[szerkesztés]

Jamaicai édesanya és egy nigériai édesapa gyermekeként született. Tennessee államban, Memphis-ben nőtt fel a Parkway Village körzetében. A Cordova középiskolába vették fel, a korábbi Shelby County Schools diákjaként, ahol kosárlabdázott. 14 évesen a barátaival elkezdett freestyle-ozni, majd 15 évesként kezdte el komolyan venni a zenét.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]