Márgáo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Márgáo (मडगांव, Margao)
városháza
városháza
Közigazgatás
Ország India
ÁllamGoa
Irányítószám403601
Körzethívószám8342
Népesség
Teljes népesség87 650 fő (2011)[1]
Földrajzi adatok
Tszf. magasság10 m
Terület15,1 km²
IdőzónaUTC+05:30
Elhelyezkedése
Térkép
é. sz. 15° 16′ 19″, k. h. 73° 57′ 30″Koordináták: é. sz. 15° 16′ 19″, k. h. 73° 57′ 30″
Márgáo weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Márgáo témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Márgáo vagy Margáon (Konkáni/maráthi: मडगांव, portugál: Margão, angol: Margao vagy Madgaon) város Indiában, Goa államban. Goa kereskedelmi és kulturális központja és egyik legnagyobb városa. Lakossága 106 ezer fő volt 2011-ben.[2]

A nyüzsgő város a körzet hal- és mezőgazdasági termékeinek legfontosabb kereskedelmi centruma, egyben Dél-Goa adminisztratív központja. A közeli Kólvá (Colva) Goa déli részének legkiépítettebb tengerpartja, amely látogatók hatalmas tömegét vonzza.

Utcakép a városban

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Margao című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Margao című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.