Mystic Arcana

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Mystic Arcana
Kiadó Marvel Comics
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Formátum puhaborítós
Megjelent számok 2
Alkotók
Író Louise Simonson
Roy Thomas
Jeff Parker
C.B. Cebulski
David Sexton
Rajzoló Steve Scott
Tom Grummett
Juan Roman Cano Santacruz
Phil Noto
Eric Nguyen
Tusrajz Paul Fernandez Fonts
Phil Noto
Színező Peter Pantazis
Michelle Madsen
Wil Quintana
Phil Noto
Betűk Dave Lanphear
Nate Piekos

A Mystic Arcana egy, a Marvel Comics kiadásában megjelenő, négyrészes mini-képregénysorozat, melynek első száma 2007 júniusában jelent meg. A sorozat írója az ismert tarot-kártya tervező David Sexton aki, mellett a sorozat négy számában négy másik író is közreműködik. A minisorozat különálló történeteinek főhősei a Marvel-univerzum mágikus képességekkel rendelkező négy szereplője; Varázs, a Fekete Lovag, a Skarlát Boszorkány és Nico Minoru.

A megjelenés története[szerkesztés]

A minisorozat megjelenését a 2007-es New York Comic Con-on jelentette be a Marvel Comics. A képregény egyik írója, David Sexton nyilatkozata szerint a történetek arra hivatott, hogy lefektesse a mágia alapjait és szabályait a Marvel-univerzumban, ahogyan azt az Annihilation sorozat tette a Marvel földönkívüli szereplőivel. A sorozat négy főszereplőjét úgy választották ki, hogy azok tarot-kártyák Kis Arkánumának egy-egy „színét” és a négy elemei erő egyikét szimbolizáljanak. Ennek megfelelően Varázs a kardokat és a levegőt, a Fekete Lovag az érméket és a földet, a Skarlát Boszorkány a kelyheket és a vizet, Nico Minoru pedig a pálcákat és a tűzet[1] jeleníti meg.

A sorozatot megelőzően jelent meg a Marvel hivatalos kézikönyvének, az OHOTMU-nak Mystic Arcana: The Book of Marvel Magic című kiadása.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]