My Princess (televíziós sorozat)

From the Hungarian Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
My Princess
(마이 프린세스 Mai phurinszeszu)
Műfaj romantikus vígjáték

Író 장영실 Csong Jongszil
Rendező 권석장 Kvon Szokcsang
Főszereplő Kim Thehi
Szong Szunghon
Pak Jedzsin
Lju Szujong

Ország  Dél-Korea
Nyelv koreai
Évadok 1
Epizódok16
Sugárzás
Eredeti adó MBC
Eredeti sugárzás2011. január 5. – 2011. február 24.[1]
Korhatár 15 éven aluliaknak nem ajánlott.
Kronológia
Előző Home Sweet Home
Következő Royal Family
További információk

A My Princess (hangul: 마이 프린세스, Mai phurinszeszu) dél-koreai romantikus televíziós sorozat, melyet az MBC csatorna vetített 2011 elején, Kim Thehivel és Szong Szunghonnal a főszerepben. A sorozatot a magyar M2-n is futó Pasta című sorozatot jegyző Kvon Szokcsang rendezte.[2] A Beast együttes énekese, I Gikvang az év újoncának járó díjat vihette haza a 2011-es MBC Drama Awardson.[3]

Történet[edit]

I Szol (Kim Thehi) az átlagos egyetemista lányok életét éli, fülig szerelmes történelemprofesszorába, Nam Dzsonguba (Lju Szujong), amikor is egy nap az élete fenekestül felfordul: kiderül, hogy ő az utolsó koreai király, Szundzsong leszármazottja. Nam professzor és az egyik helyi múzeum kurátora, O Jundzsu (Pak Jedzsin) hosszú kutatómunkával kiderítik, hogy a császárnak az eddig gondoltakkal ellentétben mégis született egy fia. A császár unokájának, I Szol apjának az életét azonban tönkretette a Daehan Group cégcsoport nagy hatalmú ura, Pak Tongdzse, aki most bűntudattól vezérelve mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy rehabilitálják a császári családot. Unokája, a diplomata Pak Hejong (Szong Szunghon) ellenzi a nagyapja törekvéseit, és annak érdekében, hogy megállítsa, kinevezteti magát I Szol személyi tanárává. Szol beköltözik a palotába, ám életét megkeserítik az uralkodó család ellen szövetkező politikusok, a féltékeny múzeumkurátor és még saját mostohanővére is. Ráadásul a lány beleszeret a jóképű Hejongba, pedig gyűlölnie kellene a férfit azért, amit a családja tett az övével.

Szereplők[edit]

 • Kim Thehi: I Szol, egyetemista. Nevelőszülőknél nőtt fel, mostohanővérét I Dant szintén adoptálták. Szungdzsong császár egyetlen élő leszármazottja.
 • Szong Szunghon: Pak Hejong, diplomata, a Daehan Group örököse. Ellenzi a restaurációt. O Jundzsuval a házasságot tervezik.
 • Pak Jedzsin: O Jundzsu, a Daehan Group által felállított múzeum kurátora, apja a cég elnökének titkára. Valójában gyűlöli a vezérigazgatót és minden eszközzel meg akarja akadályozni, hogy Szolból hercegnő legyen.
 • Lju Szujong: Nam Dzsongu, történelemprofesszor, az uralkodói család történetének lelkes kutatója. O Jundzsu az első szerelme volt. A nő vele és Hejonggal is találkozgat. Szol leghűségesebb védelmezője.
 • 이순재 I Szundzse: Pak Tongdzse, a Daehan Group vezére, Hejong nagyapja. Mindenáron hercegnőt akar faragni Szolból.
 • 임예진 Im Jedzsin: Szol örökbefogadó anyja.
 • 강예솔 Kang Jeszol: I Dan, Szol mostohanővére
 • I Gikvang: Koni, a palota egyik séfje, Szol imádója
 • 손성윤 Szon Szongjun: Szin Miszo, Szol szobalánya a palotában

Források[edit]

 1. 마이 프린세스: 다시보기. MBC. (Hozzáférés: 2013. március 31.)
 2. Hallyu stars take first stab at rom-com. The Korea Herald, 2011. január 4. (Hozzáférés: 2013. március 31.)
 3. Winners from the ’2011 MBC Drama Awards’. Allkpop, 2011. december 30. (Hozzáférés: 2013. március 31.)