Mr. Whiskey

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Mr. Whiskey
(Whiskey Cavalier)

Alkotó David Hemingson
Író
 • David Hemingson
 • Jameel Saleem
 • Erica Batty
 • Helen Berger
 • Seth Cohen
 • Ashley Darnall
 • Sheri Elwood
 • Adam Higgs
 • Dean Lopata
 • Rick Muirragui
Rendező
 • Peter Atencio
 • Jon East
 • Romeo Tirone
 • Rob Bailey
 • Amanda Marsalis
 • Matthew A. Cherry
 • Michael Spiller
 • Daisy von Scherler Mayer
Főszereplő
 • Scott Foley
 • Lauren Cohan
 • Ana Ortiz
 • Tyler James Williams
 • Vir Das
 • Josh Hopkins
Zeneszerző
 • Harry Gregson-Williams
 • Tom Howe

Ország  Amerikai Egyesült Államok
Nyelv
Évadok 1
Epizódok13 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producer
 • David Hemingson
 • Bill Lawrence
 • Jeff Ingold
 • Peter Atencio
Producer Scott Foley
Vágó
 • Nicholas Monsour
 • Lise Angelica Johnson
 • Melissa McCoy
 • Les Butler
 • Christian Hoffman
Operatőr
 • David Moxness
 • Sidney Sidell
Részenkénti játékidő 43-44 perc
Gyártó
 • Hemingson Entertainment
 • Doozer
 • Warner Bros. Television
Forgalmazó Warner Bros. Domestic Television
Sugárzás
Eredeti adó Amerikai Egyesült Államok ABC
Eredeti sugárzás2019. február 24.2019. május 22.
Első magyar adó RTL Klub
Magyar sugárzás2019. június 12.2019. július 24.
Státusz befejezett
További információk

A Mr. Whiskey (eredeti cím: Whiskey Cavalier) 2019-ben bemutatott amerikai televíziós sorozat. A műsor alkotója David Hemingson, a sorozat pedig a "Mr. Whiskey" kódnév alatt dolgozó FBI-ügynök, Will Chase kalandjait követi, aki egy csapattal óvja a világot. A főszereplőt Scott Foley alakítja, mellette szerepel még többek közt Lauren Cohan, Ana Ortiz, Tyler James Williams és Vir Das.

A sorozatot az Amerikai Egyesült Államokban az ABC adta 2019. február 24. és 2019. május 22. között, Magyarországon az RTL Klub mutatta be 2019. június 12-én.[1]

Cselekmény[szerkesztés]

A film főszereplője a "Mr. Whiskey" kódnévre hallgató Will Chase, aki az FBI kötelékében szolgál és aki épp egy szakítást próbál feldolgozni. Will hamarosan egy csapatot kezd vezetni a CIA-ügynök Frankie Trowbridge-dzsel közösen, aminek célja a világ megmentése. A csapat tagja még a profilozó Susan, a CIA-ügynök Jai, az NSA-elemző Edgar és a különleges ügynök Ray.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang
Will Chase Scott Foley Schmied Zoltán
Francesca "Frankie" Trowbridge Lauren Cohan Solecki Janka
Dr. Susan Sampson Ana Ortiz Ősi Ildikó
Edgar Standish Tyler James Williams Szatory Dávid
Jai Datta Vir Das Tóth Barnabás
Ray Prince Josh Hopkins Kautzky Armand

Epizódok[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség Gyártási
szám
1. 1. A nagy csapat
(Pilot)
Peter Atencio David Hemingson USA 2019. február 24.
magyar 2019. június 12.
USA 4,70 millió
magyar n.a.
101
Will Chase, az FBI európai ügynöke azt a feladatot kapja, hogy keressen meg egy hackert, aki feltörte az Igazságügyi Minisztérium szerverét. Edgart az oroszok időközben elfogják, így Will-nek kell kiszabadítania. Ezzel párhuzamosan Willnek sikerül megakadályozni az Ebola-vírus eladását, és hazafelé jövet belebotlik a Frankie-be, a CIA-ügynökbe, aki szintén Edgart a akarja elkapni.
2. 2. Prágából szeretettel
(The Czech List)
Peter Atencio Adam Sztykiel USA 2019. március 6.
magyar 2019. június 12.
USA 5,31 millió
magyar n.a.
102
Stavros Pappas, a milliárdos bűnöző titkos füzetét kell megszerezni egy prágai széfből, melyben számos bűnszövetkezet és terrorista sejt tagjairól vannak adatok. A füzet gazdáját azonban egy bérgyilkos megöli, ami új helyzet elé állítja a csapatot. A trezort ugyanis egy retinaszkenner védi, melynek kinyitásához Stavros és megözvegyült feleségének a retinaképletére is szükség van.
3. 3. Olasz meló
(When in Rome)
Peter Atencio David Hemingson USA 2019. március 13.
magyar 2019. június 19.
USA 3,75 millió
magyar n.a.
103
A csapatnak ezúttal Rómában kell ártalmatlanítania egy újfasiszta vezetőt, Luca Crudele-t. A vezér merényletre készül a bevándorlók ellen, méghozzá egy tömegpusztító fegyverrel. Egy amerikai tudós segítségével bombát épít, amit egy felvonulás során akar felrobbantani. Ezrek élete múlik azon, hogy a náci vezér mellett a bombát is meg mihamarabb megtalálják.
4. 4. Francia meló
(Mrs. & Mr. Trowbridge)
Romeo Tirone Sheri Elwood USA 2019. március 20.
magyar 2019. június 19.
USA 3,67 millió
magyar n.a.
104
A csapat Franciaországba indul bevetésre, ahol a célszemély Zimbrian, a román tábornok, aki ideggázzal akar hatalmat szerezni magának. Az akció előtt azonban még részt vesz a lánya Provence-i esküvőjén. Will azt tervezi, hogy az esküvőn fogják el a tábornokot. A probléma az, hogy Zimbrian álcázza magát az esküvőn, ami alaposan megnehezíti az elfogását.
5. 5. Angol meló
(The English Job)
Amanda Marsalis Rick Muirragui USA 2019. március 27.
magyar 2019. június 26.
USA 2,96 millió
magyar n.a.
105
A csapat egy félresikerült budapesti bevetés után Londonban megy, hogy segítsen az MI6-nek egy nyomozásban. Angliában sorozatos betöréses rablások történnek, melynek elszenvedői kivétel nélkül politikusok. Egy esetben azonban egy amerikai diplomata is áldozatul esik, ezért is kívánatos a csapat jelenléte. Ahogy jobban beleássák magukat az ügybe, kiderítik, hogy a támadások mögött egy Tröszt nevű titokzatos szervezet áll, vélhetően azzal a céllal, hogy megdöntsék a monarchia intézményét, melyhez a királyi családot sem restek feláldozni.
6. 6. Öt kém meg egy kicsi
(Five Spies and a Baby)
Michael Spiller Dean Lopata USA 2019. április 3.
magyar 2019. június 26.
USA 3,12 millió
magyar n.a.
106
A csapat Bulgáriába megy bevetésre. Egy ottani korrupt rendőr (Vladimir Koslov) után nyomoznak, aki kábítószer és embercsempész. Akció közben egy kisbaba is a csapathoz kerül, akit Vladimir szintén elraboltatott és el akarna adni. A feladat leleplezni a bűnszervezetét, őt pedig bíróság elé állítani többek között az emberi jogok megsértéséért. A csapatnak a bevetés során egy segítője is akad. Tina, a beépített CIA ügynök, és Emma az MI6 ügynöke is színre lép. Meglátogatja Will-t a közelgő születésnapja alkalmából, és egyre inkább úgy tűnik, hogy egy párt szeretnének alkotni.
7. 7. Spanyol karaván
(Spain, Trains and Automobiles)
Matthew A. Cherry Amy Pocha & Seth Cohen USA 2019. április 10.
magyar 2019. július 3.
USA 3,12 millió
magyar n.a.
107
A csapatot ezúttal Spanyolországba küldik, Will egy volt katonatársának (Jimmy) a nyomába, akit azért kell gyorsan elfogni, mert eltulajdonított egy plutónium magot, és az hamarosan rossz kézbe kerülne, miután eladja. Újra feltűnik Tina Marek a CIA-tól, aki iránt Standish egyre inkább vonzódik. Susan és a többiek segítségét kéri meghódítani a lányt. De ez a bevetés elsőre nem zárul sikeresen.
8. 8. Egy veszedelmes elme vallomásai
(Confessions of a Dangerous Mind)
Jon East Jameel Saleem USA 2019. április 17.
magyar 2019. július 3.
USA 2,85 millió
magyar n.a.
108
Egy ügy kapcsán felbukkan Will egykor főnöke, Alex Ollerman, akit mindenki halottnak hitt. A férfiről kiderül, hogy komoly szerepet vállal egy Tröszt nevezetű szervezet kötelékében, amelynek feltett szándéka elhozni a világvégét a bolygóra. Tennék ezt különféle merényletekkel, melyeknek létjogosultsága miatt Will és a csapata azt a feladatot kapja, hogy kísérje az Államokba a Franciaországban raboskodó Ollermant és szedjenek ki belőle minél több információt a tervezett terrorcselekményekről. Mindeközben Kémkarácsonyt is tartanak az ügynökségnél.
9. 9. Tiszta szívvel
(Hearts & Minds)
Jon East Adam Higgs USA 2019. április 24.
magyar 2019. július 10.
USA 2,54 millió
magyar n.a.
109
A csapatnak ezúttal egy nemzetközi szervdonor-kereskedővel kell felvennie a harcot Ukrajnában. Standish egy veszélyes bűnöző bőrébe bújik, ám az akció rosszul indul, mert Willt az ellenséges banda túszul ejti, és így az ő szerveit is értékesítenék. A csapatnak annyi ideje van kimenekíteni Willt a fogságból, amíg Standish álcája még él. Ezért úgy intézik, hogy papíron Standish kaphassa meg Will szívét.
10. 10. Vendetta
(Személyes ügy)

(Good Will Hunting)
Romeo Tirone Erica Batty USA 2019. május 1.
magyar 2019. július 10.
USA 2,72 millió
magyar n.a.
110
Emma, az MI6 ügynöke és egyben Will barátnője új feladatot kap. A Tröszt egyik feltételezett emberéről kell bizonyítékokat gyűjtenie, ám a megfigyelés során megölik. A csapat azonnal elindul, hogy felkutassa a gyilkosát. Will különösen nagy indulattal teszi mindezt, már-már bosszúra esküdve. A társainak tehát nem csak a feladattal kell megbirkózniuk, hanem az Will csillapításával is. Mindkettő egyre nehezebbé válik, amikor kiderül, hogy a szálak ismét Ollerman-hez vezetnek.
11. 11. Kimenekítés
(Nehéz az iskolatáska)

(College Confidential)
Rob Bailey Kelsey Murray & Helen Berger USA 2019. május 8.
magyar 2019. július 17.
USA 2,43 millió
magyar n.a.
111
A csapat zöme a Bukaresti Tudományi Egyetemen kap vendégprofesszori címet, hogy egy ott tanuló ázsiai diákot megvédjenek. A tanuló kutatásaira ugyanis a kormánya le akar csapni, hogy a tervei alapján nagy hatótávú fegyvereket gyártsanak. Standish az akció kulcsfigurája, miután őt, mint diákot delegálják, méghozzá azzal a céllal, hogy férkőzzön Yong bizalmába, és vegye rá a kutatásai átadására.
12. 12. Kettőt egy csapásra
(Two of a Kind)
Daisy von Scherler Mayer Ashley Darnall USA 2019. május 15.
magyar 2019. július 17.
USA 2,54 millió
magyar n.a.
112
A csapatnak egy connecticuti drogbárót kell semlegesítenie, akinek az egyik kapcsolata Frankie egykori nevelőanyjának a férje, Daniel Lou. Frankie régi kapcsolatát felhasználva akarnak Daniel közelébe és bizalmába férkőzni. Csakhogy Frankie hosszú ideje nem találkozott a nevelőapjával, ezért váratlanul éri, amikor kiderül, hogy nevelőapja a keresett drogbáró.
13. 13. Veszélyes pénz
(Czech Mate)
Peter Atencio David Hemingson USA 2019. május 22.
magyar 2019. július 24.
USA 3,64 millió
magyar n.a.
113
A csapat ismét Prágába utazik Alex Ollerman megbízásából, hogy véget vessenek a zsarolásnak Ray halála miatt. Feladatuk megszerezni az orosz pénzügyminiszter laptopját, hogy hozzáférjenek a több milliárd dolláros külföldi számlához. Ollerman ezt a pénzt használná fel a Tröszt nevében készülő világrengető akciójához. Ám kiderül, hogy mindez csupán álca, valójában a pénzügyminiszter ellen készül merénylet, amivel kirobbanthatnak egy háborút.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]